Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi!

Erdoğan, 3600 ek gösterge için tarih verdi!
NotHaber

3600 ek gösterge ile ilgili önemli bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların dört gözle beklediği gelişmeyle ilgili tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 Ek Gösterge ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Ankara’da partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben “Kılıçdaroğlu, Memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini dolamış, habire tekrarlayıp duruyor. Halbuki bu sözü veren biziz” dedi.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN TARİH VERDİ

Erdoğan, 3600 ek gösterge sürecini anlatmaya devam ederek “Memur sendikalarıyla yapılan son toplu sözleşmelere bu başlığı koyan da biziz. Böylece verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturmaya başlayan yine biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden biziz” dedi ve 3600 ek gösterge için tarih verdi.

“KILIÇDAROĞLU, ÇİFTÇİLERİ DE KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYOR”

CHP liderinin şehitlerden gazilere, her kesimi kışkırtmaya çalıştığına dikkat çeken Erdoğan, “Bu kişi, hızını alamayıp ülkemizde en çok destek verdiğimiz kesimlerden biri olan çiftçilerimize de bulaşmış. Biz yaptıklarımızı söylüyoruz, bu şahıs ilkokul çocuğu seviyesinde bile olmayan bir mantıkla güya kendince tarım denklemi kuruyor. Söylediği şeyin, çiftçiyi bugünkü seviyesinin çok gerisine düşüreceğinden bile haberi yok. O derece şuursuz durumda. Yapacağız, edeceğiz dediği şeylerin çok daha fazlasının uygulanmakta olduğunu çiftçimiz zaten biliyor” şeklinde konuştu.

GÜBRE DESTEKLERİNE GÖNDERME YAPTI

Çiftçilerin sıkıntılarının farkında olduğuna da dikkat çeken Erdoğan, “Ham maddeleri, uluslararası piyasalardan temin edildiği için küresel fiyatlamaya tabi gübrenin maliyeti yüzde 187 artarken, biz bunu üçte bir azaltarak ülkemize yansıttık. Gübre desteklerini iki kat artırarak alternatif gübrelerin kullanımına ek destek vererek çiftçimizi biz koruduk. Et, süt ve yem üreticilerimizin fiyat dalgalanmalarından daha az etkilenmelerini sağlamak için Toprak Mahsulleri Ofisimizi devreye soktuk” dedi.

“SIKINTILARIN NASIL ÇÖZÜLECEĞİNİ BİLİYORUZ”

Bu önlemler sayesinde Türkiye’nin gelişmiş ülkeler dahil pek çok devletin gıda arz güvenliği konusunda endişe yaşadığı bir dönemde, gayet rahat bir şekilde geleceğine bakabildiğini söyleyen Erdoğan, “Sadece tarımda değil hangi alana el atarsanız atın benzer tablolarla karşılaşacaksınız. Ha bu demek değil ki ülkemizde hiçbir sorun yok, her şey güllük gülistanlık. Yok böyle bir şey. Tabii ki sıkıntılarımız da var. Ama bunların neler olduğunu da hangi sebeplerden kaynaklandığını da nasıl çözüleceğini de en iyi biz biliyoruz” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz