İlk İngiliz turist kafilesi Türkiye’de

İlk İngiliz turist kafilesi Türkiye’de

İngiltere’nin, Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmasının ardından Muğla ve Antalya’ya ilk İngiliz turist kafilesi geldi.

İngiltere'nin yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye'yi 22 Eylül itibarıyla "seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren" kırmızı listeden çıkarmasının ardından İngiliz turistlerin ilk uçuşu Dalaman Havalimanı'na gerçekleşti.

İLK İNGİLİZ TURİST KAFİLESİ MUĞLA VE ANTALYA’DA

Daha sonra İngiltere'nin East Midlands kentindeki havalimanından kalkan uçak, 90 yolcusuyla saat 21.15'te “turizm başkenti” Antalya Havalimanı'na indi.

YDA Dalaman Havalimanı'na gelen 129 kişilik kafile için karşılama töreni düzenlendi. Yolcular havalimanı yetkilileri tarafından lokum ve çiçeklerle karşılandı.

Uçaktan inen turistler, termal kameralardan geçip, pasaport işlemlerini tamamladı. Salgın tedbirleri kapsamında valizlerini alan turistler, servislerle konaklayacakları otellere geçti. İngiliz turistlerin mutlu oldukları gözlendi.

AY SONUNDA 60 BİN YOLCU BEKLENİYOR

Dalaman Havalimanı YDA Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, İngiltere'den ilk seferin bugün yapıldığını gün içerisinde 9 uçuşun daha olacağını söyledi.

Muğla'nın İngiliz turistler için önemli bir bölge olduğunu belirten Ayaz, "Ay sonuna kadar 376 uçuş bekliyoruz. Ekim sonuna kadar tahminen 60 bin yolcumuz gelecek. Kasım 15’ine kadar uzatabildiğimiz takdirde güzel bir sezon kapanışı olacak. Bu bölge için de heyecan. İngiliz yolcularımız için de heyecanlı oldu. Yaklaşık birer saat arayla 10 uçumuz daha gerçekleşecek." ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz