İngiltere’yi ‘Taliban saldıracak’ korkusu sardı

İngiltere’yi ‘Taliban saldıracak’ korkusu sardı

İngiliz istihbaratı MI5 Genel Müdürü McCallum, Afganistan’daki gelişmelerin “İngiltere’de teröre destek için moral” olabileceğini öne sürdü. “Uyanık olmamız lazım” mesajını vererek “Son dört yılda 31 saldırı planını engelledik” açıklamasını yaptı.

Afganistan’ın hemen hemen tamamının Taliban kontrolüne geçmesinin Batı’daki yankıları sürüyor. İngiltere iç istihbarat servisi MI5'in Genel Müdürü Ken McCallum, devlet yayın organı BBC’ye yaptığı açıklamada, terör tehdidi bir anda değişmeyecek olsa da aşırılık yanlıları için Afganistan'daki gelişmelerin bir "moral artışı" olabileceğini söyledi. İngiltere'nin "uyanık" olması gerektiğini dile getiren McCallum, son dört yılda toplam 31 saldırı planının engellendiğini duyurdu.

İŞGAL AMACINA ULAŞMIŞ!

McCallum, "İngiltere'ye yönelik terör tehdidinin, gerçek ve kalıcı olduğunu" belirterek "Afganistan'daki olayların, bu aşırılık yanlılarından bazılarını cesaretlendireceği ve yüreklendireceği konusunda hiç şüphe yok" ifadesini kullandı. 20 yıllık işgalin Afganistan kaynaklı terör tehdidini azaltmada büyük ölçüde başarılı olduğunu belirten McCallum, organize terör faaliyetlerinin yeniden inşa edilmesi zaman alsa da bazı gelişmelerle bir gecede İngiltere ve diğer ülkelerdeki aşırılık yanlılarına psikolojik bir destek ve moral verilebileceği konusunda uyardı.

ABD’DEN HİÇBİR FARKI YOK

İngiltere, ABD ile birlikte Taliban’ın en karşıt olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Dünyada “işgalci” yaftası genel olarak Washington üzerine yapışmış olsa da, çoğu operasyonda arkasında duran ülke İngiltere’nin reeldeki konumu da ABD’den pek farklı değil.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz