İki muhalif liderden cumhurbaşkanı adayı tarifi!

İki muhalif liderden cumhurbaşkanı adayı tarifi!
NotHaber

Saadet ve Gelecek partilerinin liderleri Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu bir araya geldi. 2023 seçimlerinde nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olmalı sorusuna birlikte yanıt verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın toplantısı düzenleyen iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Cumhurbaşkanı seçiminde ilk turda tek adayla gidilmeli” ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, "Bu bir matematik işi, ne kadar çok aday olursa şans fazla olur” açıklamaları iki lidere hatırlatıldı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: MERAL AKŞENER’İN TEK ADAY TEKLİFİ MAKUL

Karamollaoğlu, Akşener'in teklifinin “daha makul” olduğunu söyleyerek “Eğer bir araya gelinip üzerinde ittifak sağlanan bir aday belirlenirse bunun daha isabetli olacağını düşünürüm. En önemlisi, toplumun seçeceği, kabul edeceği ilk turda seçimi kazanacak bir aday olması lazım. Her türlü mükemmel vasfa sahip ama halkın tasvip etmeyeceği bir adayla bir yere gidilmez” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU: SİYASET MATEMATİKSEL BİR SÜREÇ DEĞİL

Davutoğlu ise siyasetin sadece matematiksel bir süreç olmadığını belirterek “Hepsi düşünülebilecek hepsi masada olacak hususlar. Günü geldiğinde hepsi konuşulur. Mesele Türkiye'nin yeni bir seçimle birlikte nasıl inşa edileceği meselesi. Bu da kişilerden ya da adaylardan çok ilkesel bir vizyon meselesidir” şeklinde konuştu.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: SEÇİM DÖNEMİNE GİRMEDEN İTTİFAK TERCİHİ DOĞRU DEĞİL”

Temel Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı’na dahil olma şartı olan “hukuksuzluklardan dönerlerse ve yanlışları ortadan kaldırırlarsa” demecinin hatırlatılması üzerine “Cumhur İttifakı bugüne kadarki yanlışlardan döner 'tamam biz sizinle aynı fikirleri paylaşıyoruz' derse ve bunu da adaylarıyla ortaya koyarsa orada, burada olmak çok önemli değil. Mühim olan prensiplerde ittifak edebilmek. Onu, biraz keskince 'herkesle biz görüşmeyiz' dememek için böyle ifade ettim. Görüşürüz ama onların yanlışlıklarına destek veririz manasına gelecek hiçbir tavrı sergilemeyiz. Seçim sath-ı mailine girmeden ittifakla ilgili bir tercihte bulunmayı doğru bulmuyoruz. Ona da biraz zaman var” dedi.

“2022’NİN SONUNDA SEÇİM VAR!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olup olamayacağı tartışmalarına yönelik bir soruya da Karamollaoğlu, Erdoğan’ın tekrar aday olabilmesinin belli şartlara bağlı olduğunu vurgulayarak, “Bunu gerçekleştirirler mi, nasıl gerçekleştirirler onu bilmiyoruz. Seçimlerin zamanında değil, zamanından önce bu denemeyi yapacak bir noktada yapılacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki sene 2022'nin sonuna doğru olur kanaatini taşıyorum ama o engeli nasıl aşarlar, onu zaman gösterecek” yanıtını verdi.

AHMET DAVUTOĞLU: CUMHUR İTTİFAKI BİZİM İÇİN BİR İTTİFAK ALTERNATİFİ ASLA DEĞİLDİR

“Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teklif gelirse görüşürüz” demeci hatırlatılan Ahmet Davutoğlu ise “Eğer onlarla ittifak edecek olsam bu yanlışların içinde olan bir ittifakın içinde kalırdım. Her türlü diyaloğu herkesle yaparım. Bunda herhangi bir rezervimiz olmaz. İş birliği konusu ilkesel olur. Belli konularda iş birliği yaparsınız, bu bir ittifak anlamına gelmez. İttifak ise bir seçim denklemi içinde ancak anlam taşır. Cumhur İttifakı ile şu anda bizim herhangi bir ortak yönümüz, aramızda herhangi bir kanal yoktur ve Cumhur İttifakı bu şekliyle de bizim için bir ittifak alternatifi asla değildir” diye yorumladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz