Diyarbakır annelerini ziyaret eden Ahmet Davutoğlu’na ‘HDP’ye destek veriyorsunuz’ tepkisi

Diyarbakır annelerini ziyaret eden Ahmet Davutoğlu’na ‘HDP’ye destek veriyorsunuz’ tepkisi
NotHaber

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır annelerini ziyareti sırasında “Annelere sahip çıkmadınız. HDP’ye destek veriyorsunuz” tepkisiyle karşılaştı.

Diyarbakır Annelerini ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, oğlu dağa kaçırılan bir babanın tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Kentteki temasları kapsamında eşi Sare hanımla ve beraberindeki partililerle HDP il binası önüne gelen Davutoğlu, burada evlat nöbeti tutan anne ve babalarla görüştü.

DAVUTOĞLU’NA “HDP’YE DESTEK VERİYORSUNUZ!” DİYE TEPKİ GÖSTERDİ

Diyarbakır annelerinin çadırına giren Ahmet Davutoğlu annelerin derdini dinledi. Annelerden bazıları oğullarının nasıl kaçırıldığını anlattı. Bazıları gözyaşlarını tutamadı, ağlamaya başladı. Oğlu Özkan için eylem yapan acılı baba Süleyman Aydın, Davutoğlu’nun kendisiyle konuşması sırasında “Diyarbakır annelerine sahip çıkmadınız. HDP'ye destek veriyorsunuz” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

AHMET DAVUTOĞLU: BEN HDP’YE DESTEK VERMİYORUM

Davutoğlu da Aydın’ın bu sözleri üzerine, "Ben kimseye destek vermiyorum. Onun için buradayım. Ailelere sahip çıktım. Onlara önce ben sahip çıktım. Bu aileleri ilk önce Başbakanlıkta ben ağırladım. Biz bu çocuklara sahip çıkacağız” diye yanıt verdi. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Diyarbakır anneleri çadırından ayrılan Davutoğlu’nun moralinin bozuk olduğu gözlendi.

Öte yandan çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 741'inci gününde sürüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz