HDP ile ilgili tartışma çıkaracak bir teklif

HDP ile ilgili tartışma çıkaracak bir teklif
NotHaber

HDP’nin TBMM’deki meşruiyetini savunan CHP ve İYİ Parti’ye karşı bir itiraz yükselten Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis’teki HDP’li yöneticilerin görevlerini askıya almayı önerdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den tartışma yaratacak bir talep geldi. Destici, kapatma davası sona erene kadar HDP'li Meclis Başkanvekili dahil Meclis'teki tüm görevlilerin görevlerini askıya alınmasını istedi.

Bu teklifini CHP ve İYİ Partililerin “HDP'li Meclis Başkanvekili var. Ona 'Başkanım' deniyor. Söz isteniyor” demeleri üzerine yaptığını hatırlatan Destici, “Ben bugüne kadar ne 'Başkanım' dedim ne söz istedim ne de onun yönettiği toplantıya girdim. Bundan da kurtulmak için yapılması gereken budur” dedi.

“KÜRT SORUNU DEDİĞİNİZ NEDİR?”

Kürt sorununu savunan partilere seslenen Destici, “CHP'ye ve 'Kürt sorunu vardır' diyen siyasi partilere soruyorum; Sadece 'Kürt sorunu vardır, zemini Meclis'tir, muhatabı şudur' demeyin. 'Kürt sorunu' derken neyi kastediyorsunuz? HDP açıkça söylüyor; 'Türkçeden başka anadilde eğitim', 'Türklüğün Anayasa'dan çıkarılması', 'özerklik', 'büyük Kürdistan hayali' diyor. Siz de böyle mi diyorsunuz? Siz de 'Kürt meselesi' dediğinizde bunu mu anlayacağız?" diye sordu.

“CHP'NİN OY KAYGISIYLA HAREKET EDİYOR”

CHP'nin oy kaygısıyla hareket ettiğine işaret eden Destici, “Cumhuriyetin temelleriyle doğrudan ilgili böylesine önemli bir konuda, oy kaygısıyla, net bir tavır sergileyememesini, hatta HDP'nin muhatap alınmasını söylemesini, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve parti sözcülerinin lafı eveleyip gevelemesini, üzüntüyle karşılıyorum” dedi.

“KAPATMA DAVASINI ÖNLEMEK İÇİN ALGI OLUŞTURUYORLAR”

Öte yandan HDP'nin dün "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı deklarasyon yayımladığını hatırlatan Destici, “Terör örgütünün siyasi uzantılarının açıklamaları ve sergiledikleri oyun, kapatma davasını etkileme ve tüm delilleriyle ortaya konan suçlar hakkında algı oluşturma amacındadır. Deklarasyonun her maddesi kara propaganda ve komedinin bir parçasıdır. Birinci maddede güçlü demokrasi istemişler. Genel başkanları, kadroları, adayları, politikaları, söylemleri bir terör örgütü tarafından belirlenen siyasi parti görünümündeki bir örgütlenmenin, güçlü demokrasiden bahsedebilmesi, sanırım kendilerine özgü bir durumdur” değerlendirmesini yaptı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz