Göksu: Halkın ekmek fabrikasını peşkeş çekmeyin!

Göksu: Halkın ekmek fabrikasını peşkeş çekmeyin!
NotHaber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, kendi dönemlerinde yapımına başlanan halk ekmek fabrikasının peşkeş çekildiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Hadımköy’deki Halk Ekmek fabrikası tartışma konusu oldu.  İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, fabrikanın açık teklif usulü ile KDV hariç aylık 50 bin liradan, 3 yıllık 1 milyon 800 bin liraya kiraya verileceğini öne sürdü.

TEVFİK GÖKSU: AYLIK 50 BİN TL’YE PEŞKEŞ ÇEKİLMEK İSTENİYOR!

Göksu, fabrikanın AK Parti döneminde inşaatına başlandığını, belediye seçimleri sürecinde yapımı durdurulduğunu ve yapımı CHP’li büyükşehir yönetimi tarafından 3 yıldır yapımı tamamlanmadığını belirterek Hadımköy’deki Halk Ekmek Fabrikasının aylık 50 bin liraya peşkeş çekilmek istendiğini söyledi. Göksu, Ak Parti yönetimi zamanından fabrikanın bütün donanımlarının alınmış olduğunu belirterek “Fabrika CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından birilerine peşkeş çekilmek üzere meclisten de saklanarak, kiraya verilmek isteniyor” dedi.

“İSTANBUL HALKININ EKMEĞİNDEN ELİMİZİ ÇEKİN!”

Hadımköy’de bulunan fabrikanın dünyanın en büyük ekmek üretim tesisi olduğuna dikkat çeken Göksu, “Aylık 50 bin liraya ihtiyacınız varsa, gelin her ay biz kendi aramızda toplayalım, verelim, halkın ekmek fabrikasını birilerine peşkeş çekmeyin. ‘İstanbul senin’ diye bir slogan kullanıyorlar ya, bunlar sadece İBB'nin imkan ve gücünü kendi bireysel menfaatleri ve örgüt paydaşlarına dağıtmak üzere, sizin kazanımlarınızı yok etmek üzere buraya gelmişlerdir. İstanbul halkının ekmeğinden elinizi çekin. AK Parti Grubu ve Cumhur İttifakı olarak milletin ekmek fabrikasının birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Nasıl ki İGDAŞ'ın binasını ve otoparkının satışını engellediysek bunu da engelleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“EKMEK ÜRETİM KAPASİTESİ DÜŞTÜ, FASON EKMEK ÜRETTİRİYORLAR”

Fabrikanın bu zamana kadar bitirilmesi gerektiğinin altını çizen Göksu, “Bizim dönemimizde 3 milyona kadar çıkmış ekmek üretim kapasitesinin şimdi 4-5 milyonlara çıkmış olması gerekiyor. Ancak şu an ekmek üretim kapasitesi 2,5 milyondan 900 binlere düşmüş ve Halk Ekmek tarihinde görülmemiş şekilde teslim edilen fabrikaları yönetemedikleri gibi dışarıya fason ekmek yaptırmaya başlamışlar” diye ek bir bilgi de verdi.

“OTOBÜS BAKIM İHALELERİNİ ARAŞTIRMA TALEBİMİZİ İMAMOĞLU VETO ETTİ”

Öte yandan Göksu, son dönemde bozulan otobüsler nedeniyle araç bakım ve onarım ihalelerini incelemek üzere İETT Araç Alım ve Bakım İşleri İnceleme - Araştırma Komisyonu kurulmasıyla ilgili eylül ayında meclisten geçen kararın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edildiğini söyledi.

Veto kararına tepki gösteren Göksu, “CHP belediyeyi kazandıktan sonra bir tane şirket gelmiş 1 buçuk yıl içerisinde yaklaşık 2 milyar liralık ihale almış. Çok başarılı bir şirket, işin yaklaşık maliyetlerini bilerek almış tüm ihaleleri. 14 tane ihale yapılmış bunlardan 7 tanesi 21B ile davetiye usulüyle yapılmış ve İstanbullunun 2 milyar lirası sadece bir kişiye gitmiş” diyerek iddialarını sıraladı.

“VETO NE ANLAMA GELİYOR?”

Bu ihale süreçlerini araştırmak istediklerine vurgu yapan Göksu, “Bunu sorduktan sonra cevap verilmesini istedik. İBB Başkanı ‘Kuru gürültü’ dedi. İBB Meclisi bir karar alarak, ‘Bu kuru gürültü mü değil mi? bir araştıralım’ dedi. İBB Başkanına sesleniyorum, ‘Eğer bu kuru gürültüyse, kurulan araştırma komisyonunu neden veto ettin? Bu veto ne anlama geliyor, 'sakın karıştırmayın orada pislik var.' Bunun Türkçesi budur. Yürekleri yetiyorsa, İstanbul halkının parasını koruduklarına inanıyorlarsa araştırma komisyonun önünü açsınlar, evrakları getirsinler İstanbul halkı adına denetleyelim” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz