Fatih Erbakan: Başka bir cumhurbaşkanı adayına destek verebiliriz

Fatih Erbakan: Başka bir cumhurbaşkanı adayına destek verebiliriz
NotHaber

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına dair sorulan bir soruya “Her genel başkan gibi partimin potansiyel cumhurbaşkanı adayıyım” diye yanıtladı.

Anadolu’da esnaf ziyaretlerine devam eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

FATİH ERBAKAN: MİLLİ GÖRÜŞ POLİTİKALARINI UYGULAYAN ADAYA DESTEK VERİRİZ

Konya'da, Akşehir ve Ilgın ilçelerinde vatandaşlarla sohbet eden, esnafın dertlerini dinleyen Erbakan, bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Adayı olacak mısınız?” sorusuna “Potansiyel cumhurbaşkanı adayıyım. Makam için, mevki için şahsi beklentiler için yola çıkmadığımızdan, hep söylediğimiz Milli Görüş'ün projeleri, teklif ettiğimiz adımlar bir başka cumhurbaşkanı tarafından atılacaksa da yok illa biz olmamız lazım diye bir iddiamız da olmaz. Bunu görmezsek sorumluluktan da kaçmayız” diye yanıtladı.

ÜÇÜNCÜ BİR İTTİFAK OLACAK MI?

Daha önce Cumhur ve Millet İttifak’ının dışında üçüncü bir ittifak oluşturulması yönünde yaptığı çağrıyı "bir fikir jimnastiği" olarak niteleyen Erbakan, “Bu konuda partiler arasında henüz resmi bir temas olmadı ancak bazı gayri resmi görüşmelerde bulunduk” diyerek üçüncü bir ittifakın sinyalini verdi.

DESTEK VERDİĞİ AK PARTİ POLİTİKALARINI SIRALADI

AK Parti'nin 20 yıllık iktidarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi lideri, “Başörtüsü zulmünün ortadan kalkması, askeri vesayetin ortadan kalkması güzel şeyler. Ayasofya açıldı herkesten çok biz sevindik. Gittik ilk namazı Sayın Cumhurbaşkanı'yla birlikte kıldık. Kıbrıs konusunda hükümetin tutumunu destekledik. KKTC'nin devamı konusunda hükümet tavır aldı. Biz de eskiden beri bunu söylüyorduk, destekledik, tebrik ettik” diye konuştu.

“TALİBAN GERÇEK İSLAMLA BAĞDAŞMIYOR”

Afganistan'daki gelişmelere yönelik bir soru üzerine Erbakan, Taliban’ın gerçek İslam ile bağdaşmayan çok yönü olduğuna işaret ederek “Katı, baskıcı, zorlayıcı, özellikle kadınlara yönelik tutumları, uygulamalar İslam'la, peygamberimizin, sahabeyi kiram efendimizin uygulamaları, bunlarla uyuşmuyor. Ama burada Taliban'ı yok sayalım, ne yapacaksınız? Afganistan'ın yüzde 80'nini, 90'nını kontrol altına almış. Burada bir masa kurulacaksa bu masada Taliban da olacak. Yeniden bir savaşın olmaması için adım atılması lazım” dedi.

“TÜRKİYE, AFGANİSTAN’DA İSTİKRARIN SAĞLANMASINDA ÖNCÜ OLMALI”

Türkiye’nin Afganistan’ın yeniden inşasında rol alması gerektiğine dikkat çeken Erbakan, “D-8 üyeleri olan İran, Pakistan, Türkiye ve Afganistan içindeki gruplar ile komşu Türk cumhuriyetleri, Tacikistan, Özbekistan var. Bunlarla beraber İstanbul'da bir zirve yapıp tüm grupların yer aldığı bir hükümet barış istikrar Afganistan'ın yeniden imar ve inşası adımlarının atılması önemli. Burada Türkiye'ye büyük rol düşüyor. Türkiye'nin burada öncülük yapması mümkün. Dış güçlere kalırsa onlar tekrar kaos savaş devam etsin der” değerlendirmesinde bulundu.

FATİH ERBAKAN KİMDİR?

Muhammed Ali Fatih Erbakan 1 Ocak 1979 yılında Ankara’da doğdu. Türk siyasetçi, mühendis ve Yeniden Refah Partisi (YRP) genel başkanıdır. Aynı zamanda Necmettin Erbakan Vakfı'nın başkanlığını yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 54'üncü hükûmetin başbakanı Necmettin Erbakan'ın oğludur.

Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Yüksek lisans için İngiltere'ye gitmiş fakat annesi Nermin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kalmış ve lisans öğrenimini aldığı Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı üniversitede yönetim ve organizasyon dalında doktorasını tamamlayarak "doktor" unvanı almıştı

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz