Fahiş fiyatların sorumlusu kim?

Fahiş fiyatların sorumlusu kim?
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fahiş fiyat artışının nedenlerini açıkladığı konuşmasında faturanın vatandaşa çıkarıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde yaşanan fiyat artışlarına değindi. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde muhtarlarla buluşan Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına bir düşünün bu Zamları yapan Bay Kemal mi? Kim yaptı bu zamları? Yoksa dış güçler mi bu zamları yaptı?” diye sordu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU FAHİŞ FİYATLARIN NEDENİNİ SORGULADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 büyük zincir markete fiyatları denetlemesi için müfettiş göndermesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Şimdi vatandaşa diyoruz ki 'Neden pahalı satıyorsun?' 'Denetim elemanlarını gönderdim, fiyatları denetleyecekler.' İyi de kardeşim mazota sen zam yaptın. Otoyollardan geçerken avro üzerinden fiyat ödüyor. İlaca zam, gübreye zam” dedi.

ESNAFIN SERZENİŞİNİ AKTARDI

Fiyatların üretimde kullanılan malzemelere geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Gübreye yaptıkları zammın farkında mı bunlar. Gübre fiyatları nereye gitti? Kim yaptı bu zammı? Fatura kime çıkıyor? Vatandaşa çıkıyor, 'Niye pahalıya satıyorsun?' Kardeşim ucuza ver, ucuz satayım. Esnaf şunu söylüyor: 'Malı alıyorum, satıyorum ama gidiyorum yeniden aynı malı aynı miktarda alamıyorum çünkü zam geldi.' Haftada bir etiketler değişiyor. Kabahat kimde? Onlara göre kabahat vatandaşta” diye savundu.

YİNE YURT SORUNU DEDİ

Her gittiği yerde olduğu gibi yine öğrenci yurdu konusunu gündeme getiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye genelinde 773 yurdumuz var. 773 yurdun kapasitesi 695 bin 834. 695 bin 834 öğrencimiz bu yurtlarda kalabilir. Peki örgün eğitim kapsamındaki üniversiteli öğrenci sayısı kaç? 3 milyon 801 bin 294. Buna göre 3 milyon 801 bin 294 öğrenciye 695 bin 834 yatak düşüyor” diyerek Kredi Yurtlar Kurumu’nun verilerini paylaştı.

YİNE YURT SORUNU ÇÖZECEĞİM DEDİ

Yurt Sorunu iddialarını yineleyen Kılıçdaroğlu, hükümete seslenerek “19 yılda yurt sorununu niye çözmediniz? Evlatlarımız üniversiteyi kazandığında sevinmiyor muyuz? Evlatlarımız üniversiteyi bitirdiğinde sevinmiyor muyuz? Güvenlik içinde bir yurtta kalmasını arzu etmiyor muyuz? Niçin yapmadılar? Yurt binası yapmak çok mu pahalı? Hayır. Çok mu komplike bir yurt binası? O da hayır. İkişer, üçer kişilik odalar olacak. Sıcak suyu, soğuk suyu, geniş bant internet erişimi olacak. Aşağıda bir çalışma salonu olacak. Yemekhanesi olacak. Girişte de bir de görevli olacak. Yurda girişi, çıkışı denetleyecek. Çok basit, bir yılda çözülür. En geç bir yıl içinde çözülür” diyerek seçim vaadini de eklemeyi unutmadı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz