HDP binasına saldıran provokatörün yakalanma anı kamerada

HDP binasına saldıran provokatörün yakalanma anı kamerada
NotHaber

İzmir'deki HDP binasına gerçekleştirdiği silahlı saldırıda bir kişiyi öldüren zanlının Onur Gencer'in yakalanma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

İzmir’deki HDP İl Binasında düzenlediği saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ı (38) tabancayla vurarak öldüren Onur Gencer’in (27) parti binası girişinde polis ekiplerince etkisiz hale getirildiği anların görüntüsü ortaya çıktı.

Görüntüde bina girişinde yerde etkisiz hale getirilen Gencer’e polis ekipleri tarafından müdahale edildiği anlar ekrana yansıyor.

ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞ

HDP İl Başkanlığı'nda O.G. tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.

"PKK'DAN NEFRET ETTİĞİM İÇİN..."

Bu arada provokatör Onur Gencer, ilk sorgusunda, "Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK'dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim, ardından da teslim oldum" ifadelerini kullanmıştı.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz