Erdoğan’dan YPG’ye operasyon sinyali!

Erdoğan’dan YPG’ye operasyon sinyali!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 özel harekât polisinin şehit edilmesinin ardından bardağın taştığını ve YPG’nin Suriye’deki varlığına yönelik operasyon yapılacağı sinyalini verdi.

Suriye’deki terör örgütü PKK/YPG varlığına yönelik yeni bir operasyon yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada bu yönde bir adım atılacağının sinyalin verdi. Açıklamasında Suriye'den Türkiye'ye yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammül kalmadığını belirten Erdoğan, “Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız” diye konuştu.

Erdoğan, halka seslenişinde Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde PKK/YPG terör örgütü mensuplarının hain saldırısında şehit düşen polis memurları ile Afyonkarahisar'daki trafik kazasında hayatlarını kaybeden öğrencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

ERDOĞAN: TERÖR SALDIRILARI ARTIK BARDAĞI TAŞIRDI

Terör örgütü PKK/YPG’den kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da Türkiye’nin imkanlarıyla bertaraf etmekte kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız” diyerek yakın bir tarihte operasyon olabileceğini ima etti.

GENÇLERE SALGIN TEDBİRLERİNE UYUN MESAJI

Salgın tedbirlerinde en önemli aşamanın aşılama olduğuna da değinen Erdoğan, özellikle aşılamada hedefledikleri seviyelere bir an önce ulaşmak istediklerini belirterek “Bunun için vatandaşlarımızı, aşılarını bir an önce olmaya veya tamamlamaya davet ediyoruz. Bilhassa üniversite öğrencilerimizden yükseköğretim kurumlarındaki sosyal alanların kullanımında ve toplu taşımada tedbirlere azami dikkat etmelerini bekliyoruz” dedi.

“YENİ SALGINA KARŞI HEP TETİKTE OLACAĞIZ”

Dünyanın virüsten tamamen temizlenmediği sürece salgının bitmeyeceğini hatırlatan Erdoğan, “Sizlerin de yakından takip ettiği gibi sürekli yeni varyantlarla yeni dalgalara yol açan salgına karşı hep tetikte olacağız. Sağlık sistemini ayakta tutma yanında tüm boyutlarıyla ekonomide, eğitimde, sosyal hayatta geldiğimiz olumlu seviyeyi korumak ve daha ileriye taşımak için buna mecburuz. Kontrolü asla elden kaçırmadan hem vatandaşlarımızın sağlığını koruyacak hem de günlük hayatın kendi mecrasında akmasını temin edecek tedbirleri uygulayacağız. Eskilerin 'korkulu rüya görmektense uyanık kalmak evladır' sözünde işaret ettikleri gibi ihtiyatlı şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz