ABD'nin YPG/PKK terör örgütü ile iş birliğini bitirmesi gerek

ABD'nin YPG/PKK terör örgütü ile iş birliğini bitirmesi gerek
NotHaber

ABD merkezli Hudson Enstitüsü’nde kıdemli uzmanı Michael Doran, ABD'nin YPG/PKK ile ilişkisinin Obama'nın İran stratejisinden kaynaklandığını belirterek “Bu strateji yanlıştı. ABD'nin YPG/PKK terör örgütü ile iş birliğini bitirmesi gerek” dedi.

Türk-Amerikan ilişkilerini masaya yatıran Hudson Enstitüsü kıdemli uzmanı Michael Doran, ABD yönetiminin Ortadoğu’da yaptığı yanlışları anlattı.

Doran, ABD'nin YPG/PKK terör örgütü ile iş birliğini bitirmesi gerektiğine dikkati çekerek "Şahsen ben her zaman YPG ile ortaklığın son derece dar görüşlü ve açıkçası yanlış olduğunu düşündüm. Çünkü benim görüşüm YPG'nin PKK olduğu, Türkiye'nin yakın bir müttefik olduğu ve ABD'nin en yakın müttefikimizin en nefret edilen düşmanını desteklediği yönünde” diye konuştu.

MICHAEL DORAN: BEN OLSAM YPG YERİNE TÜRKLERLE ÇALIŞIRIM

Amerikan ordusunun YPG/PKK ile ortaklığının hiçbir anlamı olmadığını belirten Doran, "Sanırım ABD'de uzun zamandır bunun doğru olmadığına dair artan bir farkındalık var" şeklinde konuştu. Doran, ABD'nin kendi kendini bu konuma getirdiğini ifade ederek "Bana kalsa YPG ile olan ilişkiyi keser ve Suriye'de doğru sonuca ulaşmak için doğrudan Türklerle çalışırdım" dedi.

Washington yönetiminin terör örgütü YPG/PKK'ya ihtiyaçları olduğunu ileri sürerek ilişki kurması ancak bu ilişkinin bir noktada, ele geçirilen toprakları yönetmeye kadar varan stratejik bir ortaklığa dönüşmeye başlaması konusunda ABD'yi bu noktaya getiren şeyi Michael Doran, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın İran siyaseti olarak yorumladı.

“YPG ORTAKLIĞI OBAMA İLE BAŞLADI”

Doran "Bunu anlamanız için Obama yönetiminin stratejik zihniyetini anlamalısınız. Obama yönetimi, Amerikan halkına belli etmeden sinsi bir şekilde, ABD'yi Ortadoğu'da İran'la aynı çizgiye getiriyordu. Beşşar Esed'e karşı olan muhalefeti desteklemek istemedi çünkü Esed İran'ın en yakın müttefikiydi." ifadelerine yer verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz