Erdoğan’dan gazeteci sıfatlı haysiyet cellatlarına gönderme

Erdoğan’dan gazeteci sıfatlı haysiyet cellatlarına gönderme
NotHaber

"6. Anadolu Medya Ödülleri" töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz bilhassa 1960'tan beri darbecilere ve onların yaptığı insanlık dışı işlere kılıf bulmaya çalışan gazeteci sıfatlı haysiyet cellatlarını unutmadı, unutmayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "6. Anadolu Medya Ödülleri" töreninde konuştu. Gazetecilik mesleğinin önemine değinen Erdoğan, “Medyamızın yüz akları tüm değerleri, tarihi, kültürüyle milleti aşağılayan mankurtlar değil, bu millete hizmet etmeyi en büyük şeref kabul edenlerdir” dedi.

ERDOĞAN: DARBECİLERE DESTEK VEREN GAZETECİLERİ UNUTMADIK

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düze nlenen ödül töreninde konuşan Erdoğan, Çanakkale Savaşı, İstiklal Harbi, Kıbrıs çıkarması, terörle mücadele, 15 Temmuz gibi kritik dönemlerde basının önemli bir kısmının sergilediği onurlu yaklaşımın tarihe şanla, şerefle kaydedildiğini hatırlattı. Erdoğan, “Aynı şekilde 27 Mayıs Yassıada yargılamaları, muhtıralar, 12 Eylül, 28 Şubat gibi dönemlerde ülkesinin ve milletinin değil de darbecilerin yanında saf tutanlar da milli hafızamızın kara kaplı defterine mimlenerek işlenmiştir. Milletimiz bilhassa 1960'tan beri darbecilere ve onların yaptığı insanlık dışı işlere kılıf bulmaya çalışan gazeteci sıfatlı haysiyet cellatlarını unutmadı, unutmayacak. Ülkesi, halkı ve mesleğinin itibarı için özgürlüğü ve canı dahil her türlü riski göze alarak mücadele eden gazetecileri de bu millet asla unutmadı ve unutmayacak” dedi.

“MEDYAMIZIN YÜZ AKLARI MANKURTLAR DEĞİL, MİLLETE HİZMET EDENLERDİR”

Medya ve sosyal medyada artan yalan ve çarpıtma haberlerin Türkiye’ye zarar verdiğini belirten Erdoğan, “Her şeyin küreselleştiği, her şeyin dijitalleştiği, her şeyin teknolojik mecralara evrildiği bir dönemde insanı sosyal çevresiyle hala merkezde tutan sahiciliğin son kalesi işte bu anlayışla çalışan basın olacaktır. Bir insanın ölümünü trajedi, bir milyon insanın ölümünü istatistik olarak gören zihniyetin dünyamızı istila etmeye başladığı bir dönemde siz her bir insanı ayrı bir değer kabul eden yaklaşımla farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Sosyal medya gibi doğrunun yalanla, iftiranın kumpasla, çarpıtmanın kötü niyetle, sinsiliğin çıkarcılıkla karıştığı mecraları zapturapt altına alacak olan da yine sizin gayretinizdir. Gücünü insandan alan, malzemesi de muhatabı da insan olan Anadolu basınımız kendini bu doğrultuda ne kadar geliştirirse geleceğine o derece güvenle bakar. Tüm kalbimle inandığım şu gerçeği bir kez de sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Medyamızın yüz akları, tüm değerleri, tarihi, kültürüyle milleti aşağılayan mankurtlar değil, bu millete hizmet etmeyi en büyük şeref kabul edenlerdir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİMİNİ EN İYİ MEDYA MENSUPLARI GÖRÜYOR”

Dış güçlerin hem sahadaki varlığıyla hem masadaki gücüyle söz sahibi bir Türkiye olduğunu yaşayarak kabullendiğini vurgulayan Erdoğan “Dünyada haksızlıklara, adaletsizliklere, riyakarlıklara meydan okuyan, mazlumların ve mağdurların umudu bir Türkiye fotoğrafının yükseldiğini fark ettiler. Altyapısını tamamlamış, yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve büyüme hedefiyle 2023'e yürüyen bir Türkiye hakikati, attıkları her adımda karşılarına çıktı. Bununla kalmayıp evlatlarına 2023'ü, 2071'i hedef gösteren, vizyon sahibi bir Türkiye'nin yükselişini şu anda seyrediyorlar. Daha düne kadar bırakınız 30 yılı, 50 yıl sonrasını, 3 gün, 5 gün sonrasını göremeyen, buna göre hesap yapamayan bir Türkiye'den böyle bir ufka sahip bir Türkiye'ye ulaşmanın anlamını en iyi sizler bilirsiniz” diye konuştu.

ERDOĞAN, CUMA GÜNÜ AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ ZİYARET EDECEK

Akkuyu Nükleer Santali ziyaretini hatırlatan Erdoğan, “İnşallah cuma günü nükleer santralimizi yerinde gidip ziyaret edeceğiz. Geldiği safhayı göreceğiz ve 2023'e, inşallah nükleer santralin ülkemize kazandırıldığını da göreceğiz. Medya kuruluşlarımıza ve medya mensuplarımıza bu tarihi süreçte çok önemli görevler düşüyor. Milletimize hakikatleri göstererek, Türkiye'nin bu hayati sınamadan başarıyla çıkmasına katkı sağlayacağınıza inanıyor, bu duygularla bir kez daha Anadolu Medya Ödülleri'ni tevdi edeceğimiz kurumlarımızı ve arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Anadolu Yayıncılar Birliği yöneticilerine bizleri bu güzel atmosferde bir araya getirdikleri için tekrar şahsım milletim adına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli kategorilerde ödüle layık görülenlere ödüllerini verdi.

"Yılın İletişim Ödülü" Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a verildi. "Yılın Haber Ajansı Ödülü"ne layık görülen Anadolu Ajansı adına da ödülü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz aldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz