Erdoğan: Meral Hanım! Sen kimlerle yürüyorsun?

Erdoğan: Meral Hanım! Sen kimlerle yürüyorsun?
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu’nu Fatih’e benzeten Meral Akşener’e seslendi: Meral Hanım! Sen kimlerle yürüyorsun? Fatih kim siz kim” diye eleştirdi.

 

Kahramanmaraş’ta AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef aldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında sahneye çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetmesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne diyor; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için; kalkıp bunu Fatih'e benzetiyor. Bunlar Fatih'in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Fatih kim, sizler kim?” diye eleştirdi.

ERDOĞAN: MERAL HANIM SİZ KİMLERLE YÜRÜYORSUNUZ?

Gezi Parkı eylemlerine destek veren CHP ile Meral Akşener’in ittifak yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Ne diyor, duvarlara yazdılar. 'Zulüm 1453'te başladı' Meral Hanım sen kimi kime benzetiyorsun. Duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Gezi Parkı olaylarında, Bizans olaylarını yaşayanlarla beraber yürüyorsun” diye konuştu.

“MUHALEFET PARTİLERİ AFETLERİ İSTİSMAR EDİYOR”

Deprem, sel, orman yangını gibi afetlerle başarıyla mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, “Tek kaygımız muhalefetin bu çalışmalara destek olmak yerine günlük siyasetin kısır tartışmalarına alet etmesidir. Öyle ki vatandaşlarımızın canının ve malının derdine düştüğü bir dönemde muhalefet partileri istismar peşinde koştular. Olmadık iftiralarla, yetmediği yerde yalan terörüne sarılarak insanımızın kafasını bulandırmaya çalıştılar. Afetler meselesinde de muhalefet sınıfta kalmıştır. Muhalefetin her konuyu siyasileştirme gayreti burada da ifşa olmuştur” şeklinde konuştu.

“DEVLET ARTIK AFETLERDE ENKAZ ALTINDA KALMIYOR”

Afet bölgelerine büyük bir çıkarma yaptıklarına vurgu yapan Erdoğan, “Temel gıda maddelerinden barınmaya kadar vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını giderdik. Afetzedeler, devlet nerede diye sordurmadık. Türkiye'nin kerim devlet vasfı yaşanan son hadiselerle bir kez daha kendini belli etmiştir. Devletimiz artık 80'lerin 90'ların enkaz altında kalan devleti değildir. İmkanları da gelişmiştir. Bugün hedefleriyle büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Benzer afetlere maruz kalan batılı ülkeler günlerce afet bölgelerine ulaşamazsak devletimizin vatandaşını yalnız bırakmamıştır. Felaketleri yaşayan illerin tümü devletin yardım elini yanında hissetmiştir. Bu süreci dünyaya örnek gösterilecek bir başarıyla yönetmiştir” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz