Erdoğan-Putin arasında antikor muhabbeti!

Erdoğan-Putin arasında antikor muhabbeti!
NotHaber

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan vedalaşırken yaptıkları sohbette antikor seviyesi ve aşı üzerine sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin arasında Antikor muhabbeti yaşandı. İki lider, Soçi'de yapılan görüşme sonrasında devlet başkanlığı rezidansının önünde Erdoğan ile bir süre ayak üstü sohbet etti.

ERDOĞAN, PUTİN’İN ANTİKOR SEVİYESİNİ DÜŞÜK BULDU

Sohbette Erdoğan, Putin’e antikor seviyesini sordu. Putin, 15 veya 16 olduğunu ancak tam hatırlamadığını söyledi. Erdoğan bu miktarı oldukça düşük buldu. Kendisinin antikor sayısının 1000’in üzerinde olduğunu söyledi. Putin, bunun üzerine antikor hesaplamalarındaki farklılıktan dolayı sayıların değişik olduğunu, kendisinin yüksek antikor sahibi olduğunu söyledi.

PUTİN: 24 SAAT HASTA BİRİYLE YAN YANAYDIM

Kendisinin yanında çalışan 30 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hastalandığını anlatan Putin, en yakınında 24 saat çalışan bir kişi dahil bunların üçüncü doz Kovid-19 aşısını geç yaptırması nedeniyle virüs kaptığını kaydetti. Putin, “Benim antikorum yüksek. Virüs kapan kişi ile gün boyu beraber olmamıza rağmen hasta olmadım” diyerek antikor sayısının yüksek olduğunu tezini bir örnekle destekledi.

ERDOĞAN’A SPUTNİK AŞISINI TAVSİYE ETTİ

Putin, Erdoğan’a üçüncü aşıyı Rus Sputnik aşısı olmasını tavsiye etti. Erdoğan ise “Üçüncü aşıyı BioNTech olarak aldım” dedi. Putin de bunun üzerine bir dahaki sefere Sputnik yaptırmasını önerdi. Erdoğan ile tokalaşırken Putin, "Ziyaret için teşekkür ederim. Görüşme çok yararlı ve kapsayıcı geçti. Temasta olacağız” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz