Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun öğrenci yurdu projesine akıl erdiremedi!

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun öğrenci yurdu projesine akıl erdiremedi!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki merkez bankası binasını öğrenci yurdu yapmak isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

Merkez Bankası’nın İstanbul’daki 72 katlı yeni binasını yurt yapacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıt verdi.

ERDOĞAN: AKLI ERSE NEW YORK’TAKİ TÜRKEVİ’Nİ DE YURT YAPAR

“Çıkmış açıklama yapıyor: 'Ben geldiğimde orayı öğrenci yurdu haline dönüştüreceğim.' Ya bu adama ne dersiniz?” diyerek şaşkınlığını gizleyemeyen Erdoğan, “Dedim ya, bu, tababet ilminin iştigal alanına giriyor. Biz bunu yaptık ve Merkez Bankasını da oraya taşıyoruz, taşıyacağız. Senin gücün ona yetmez. Aklı erse, New York’ta yaptığımız Türkevi'ni de yurt yapma kararı olarak açıklayabilir. O da 36 kat. Bunları neresinden tutup nasıl anlatalım?” diye sordu.

“BAY KEMAL! SEN FABRİKA GÖRSEN BAŞKA BİR ŞEY ZANNEDERSİN”

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ‘bu iktidar Fabrika açmadı’ açıklamasına da değinen Erdoğan, “Utanmadan, sıkılmadan bu lafları söylüyor. Daha geçenlerde ben 26 tane fabrikanın açılışı yaptım Bay Kemal. Şimdi bu hafta Adana’da yine fabrika açılışları yapacağım. Senin aklın bu işlere ermez. Bir dikili ağacın yok. Bu işler bizim. Sen zaten fabrika görsen başka bir şey zannedersin” diyerek karşılık verdi.

CHP'Lİ BELEDİYELERE 'HİZMET YAPMIYORSUNUZ' DEDİ

Ankara ve İstanbul’un CHP’li büyükşehir belediye başkanlarını da hizmet yapmamakla eleştiren Erdoğan, “Ankara, İstanbul büyükşehir belediyelerini kazandınız. Asfaltlarını yenileyemiyorsunuz, asfaltlarını. Çukurlardan geçemiyoruz. Nerede belediye? Sular akmıyor, her taraf susuz. Hani belediye? Niye suları akar hale getiremiyorsunuz? Siz dertli değilsiniz ama biz dertliyiz. Bu ülkenin, bizim hizmetlerimizin, eserlerimizin izi olmayan tek bir karış dahi toprağı yoktur” diye konuştu.

“SAVUNMA SANAYİNDE YERLİLİK ORANI YÜZDE 80”

Göreve geldiklerinde savunma sanayinin yerlilik oranının yüzde 20 olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Şimdi bu oran yüzde 80’e çıktı. Yüzde 20’den yüzde 80’e. Biz İHA'yı üretemez, alamazken, şimdi İHA'yı da SİHA'yı da Akıncı'yı da hem üretebilir hem de ihraç edebilir hale geldik. Bunun için siyaseti, günü kurtarmak değil maziden atiye kurduğumuz o köprüyü güçlendirmek için yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz