Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Öztrak’ı yalancılıkla suçladı

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Öztrak’ı yalancılıkla suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti sözcüsü Faik Öztrak’ı öğrenci yurdu ve tarımla ilgili açıklamaları nedeniyle yalancılıkla suçladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, market fiyatlarındaki fahiş fiyatları, öğrencilerin kiralık ev bulamaması, öğrenci yurdu ve tarım konularına değindi.

ERDOĞAN ABD DÖNÜŞÜ MARKET FİYATLARIYLA BİZZAT İLGİLENECEK

Marketlerdeki fahiş fiyat artışına da değinen Erdoğan, “Ticaret Bakanı'nın sorunu biraz yoğun olacak. O da nedir? Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki bu denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle, bu zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarını, üzerine üzerine gitmek suretiyle buralardaki bu ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. Bunu inşallah Amerika dönüşü de bizzat işin üzenine kendim de ilgilenmek suretiyle gideceğiz” dedi.

“EV KİRALARINDAKİ FAHİŞ FİYAT ARTIŞI ZULÜMDÜR”

Bir gazetecinin "Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili atılacak farklı adımlar var mı? Emlak sektöründe de benzer bir manzara var. Bazı öğrenciler kiralık ev bulma noktasında sıkıntı yaşıyor. Bu konuda da ne gibi adımlar atılması bekleniyor?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım, bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz” dedi.

ERDOĞAN: 1 MİLYONA YAKIN YATAK KAPASİTELİ YURTLAR VAR

Yurt konusunda Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptıklarını belirten Erdoğan, “Bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde böyle yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık, gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu yurtlar çift yatak, bilemediniz 3 yataklı odalar olmak üzere gayet modern şekilde bu yurtlarımızı yaptık. Bu konuda da yurtlarımızla iftihar ediyorum. Kredi ve Yurtlar Kurumumuzun attığı bu adımlarla da iftihar ediyorum” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE BURSU 45 TL’DEN 650 TL’Y ÇIKARILDI”

Göreve geldiği günlerde üniversite öğrencilerinin aldığı bursun 45 lira olduğunu, bursun 650 liraya çıkarıldığını hatırlatan Erdoğan, “Bunun yanında artık asistan seviyesinde olanlar neredeyse asgari ücret seviyesinde bir ücret alıyor. Ama bunlar bunu görmek istemiyorlar. Görmeyecekler de... Harçlar biliyorsunuz uzun yılların sorunuydu. Bu harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Önce bunu onlara sormak lazım. Sizin döneminizin sorunu olan bu harçları, üniversite öğrencilerinin eylem yaptığı o dönemleri biz unutmadık. Bunlar, CHP döneminden gelen sorunlardı ama biz bunları kaldırdık” diyerek geçmişle bugün arasındaki farkı ortaya koydu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU YALANCILIKLA SUÇLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğrenci yurtlarıyla ilgili açıklamalarına da değinen Erdoğan, “Tabii Bay Kemal'e kalırsa, Bay Kemal'e ne yaparsanız yapın, yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı, dikili bir taşı yok, dikili bir ağacı yok. Ama yalan mı? Aman yarabbi, bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları da var. Onlar devamlı karalama kampanyasını da sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın, kervan yürüyor ve yürüyeceğiz. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde öyle bir yalan atıyor ki bir sene içinde Türkiye'de bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun? Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiç bir dönemde atılmış değil. Gayet başarılı şekilde yürüyor” şeklinde konuştu.

FAİK ÖZTRAK’IN ‘ÇİFTÇİ BATTI’ SÖZLERİNE DE ‘YALAN’ DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın ‘çiftçi feryat ediyor’ açıklamasını da eleştirerek “Dün baktım yine sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği ne? Aman yarabbi yine yalan, yine yalan. Diyor ki 'çiftçi battı.'. Ben daha bir gün önce şekerpancarı ile ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25 şeker pancarına biz zam yaptık. Çaydaki zam enflasyonun çok çok üzerinde fındık da hakeza öyle. Bütün bunlar birer gerçekken adam çıkıyor, yalanın daniskasını atıyor. Ben de diyorum ki bu yalancılara değil, benim vatandaşım ne diyor? Benim vatandaşım ise gayet memnun” dedi.

İlleri dolaştığını, nerede ne var hepsini yerinde gördüğünü ifade eden Erdoğan, “Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil” diye ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz