Erdoğan, İslam düşmanlığını virüse benzetti

Erdoğan, İslam düşmanlığını virüse benzetti
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinde giderek yayınlaşan İslam düşmanlığını Kovid-19’dan daha ölümcül ve sinci bir virüse benzetti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü yapılacak ABD’deki Türk Evi açılışı öncesinde Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından The Manhattan Center'da düzenlenen "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" konferansına katıldı.

Burada Batı ülkelerinde giderek yaygınlaşan İslam düşmanlığına değinen Erdoğan, “İnsanlık olarak Kovid-19 virüsünün yanı sıra ondan daha ölümcül ve sinsi bir başka virüsle daha mücadele ediyoruz. Bu virüsün adı İslam Düşmanlığı Virüsüdür” dedi.

“İSLAM DÜŞMANLIĞI YIKICI BİR HAL ALDI”

Yıllardır demokrasinin ve özgürlüklerin beşiği olarak örnek gösterilen ülkelerde bu İslam düşmanlığı virüsünün çok hızlı bir şekilde yayıldığını belirten Erdoğan, “İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı bugün artık siyaseti esir aldı. Müslümanların günlük hayatını zorlaştıran, devlet politikalarına yön veren sosyal barışı tehdit eden yıkıcı bir akıma dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

“İSLAM DÜŞMANLIĞULA ABD’DE MÜCADELE ETMENİN ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de gerek sivil toplum kuruluşları aracılığıyla gerekse de bireysel olarak İslam düşmanlığıyla mücadele edildiğini ve bundan da memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Sahip olduğunuz bu engin tecrübeyle nefret suçları ve kültürel ırkçılıkla mücadeleye daha fazla katkı vermeniz çok önemlidir. Türkiye olarak biz de uluslararası platformlarda İslam düşmanlığı ve hoşgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstleniyoruz” diye konuştu.

“ABD’Lİ MÜSLÜMANLARDAN KATKI BEKLİYORUZ”

Türkiye olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nda bu yöndeki çabaların başını çektiklerine hatırlatan Erdoğan, “Dinimize ve Müslüman kardeşlerimize yönelen tüm tehditleri ortadan kaldırmaya dair her türlü girişimi destekliyoruz. İslam düşmanlığıyla mücadele konusunun Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm kuruluşların gündeminde tutulması için çaba sarf ediyoruz. Yürüttüğümüz tüm mücadeleye siz Amerikalı Müslüman kardeşlerimizden de güçlü destek ve katkı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“FETÖ İLE MÜCADELEDE ABD’Lİ TÜRKLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

FETÖ ile mücadeleye de değinen Erdoğan, "Takiye ve tedbir kılıfı altında karanlık yüzlerini gizlemeye çalışsalar da FETÖ'nün eli kanlı bir terör örgütü olduğu artık gün gibi ortadadır. Türkiye'nin Amerika'daki elçileri olarak Türkiye-Amerika ilişkilerinin öneminin ve potansiyelinin Amerikalı dostlarımıza anlatılmasında sizlere önemli görevler düşüyor. Türkiye karşıtı lobilerin yürüttüğü habis faaliyetleri, aslı astarı olmayan karalama kampanyalarını sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bu çevrelerin çabalarının akim bırakılmasında sizlerin çalışmaları büyük önem taşıyor. Sizden PKK, YPG ve FETÖ'nün gerçek yüzünü Amerikalı dostlarınıza bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam etmenizi bekliyoruz” diye istekte bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz