Erdoğan, Akkuyu için tarih verdi!

Erdoğan, Akkuyu için tarih verdi!
NotHaber

Mersin gezisinde Akkuyu Nükleer Satrali’ni havadan ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nükleer santralin 1. ünitesi 2023'ün mayısında bitecek” diyerek tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin 4 üniteden oluştuğunu belirterek 1'inci ünitesinin yapımının 2023'ün mayıs ayında biteceğini duyurdu. Santralin yapımında 10 bini Türk, 3 bini Rus olmak üzere 13 bin mühendisin çalıştığı bilgisini veren Erdoğan, “Mühendislerimizin ve işçilerimizin gayretleriyle santral inşaatının hızla yükseldiğine şahit oldum” dedi.

ERDOĞAN: KARŞI ÇIKANLARIN DERDİ BAŞKA

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin 2023 hedeflerinin en önemli sembollerinden biri olarak gördüğünü vurgulayan Erdoğan, “Dünyada 32 ülkede 443 nükleer santral halen faaliyette, 19 ülkede 51 nükleer santral inşa safhasında iken Türkiye'yi bu imkândan mahrum bırakmak isteyenlerin derdi başkadır” diyerek nükleer enerji karşıtlarına rakamlarla cevap verdi.

NÜKLEER ENERJİ VURGUSU

Akkuyu'nun, üreteceği elektrikle Türkiye’nin kalkınmasının itici motorlarından biri olacağını aktaran Erdoğan, “Karbon emisyonunda sağlayacağı azaltımla çevremize, teknolojisiyle bu alandaki atılımlarımıza çok önemli katkılar sağlayacaktır. İklim değişikliği tartışmalarının giderek arttığı bir dönemde, bizim gibi ülkeler için halen en önemli enerji kaynağı alternatifi nükleer santrallerdir” diye konuştu.

MERSİN’DE AÇILIŞI YAPILAN YATIRIMLAR

Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, önemli turizm alanlarından Cennet-Cehennem Ören Yeri ve Meryem Ana Kilisesi restorasyonunun tamamlandığını, buraların yanı sıra BN Termal Otelin ve Emir Sultan Camisi'nin resmi açılışlarını da bugün yaptıklarını belirterek, "Özel sektörümüzün Mersin'de 1,2 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiği 19 ayrı projenin açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Tarsus Organize Sanayi Bölgemizin 3. kısmı ile modern fabrika ve yenilik merkezimizi de bugün resmen hizmete veriyoruz” bilgisini paylaştı.

VERİLEN DESTEKLER, YAPILAN HİZMETLER

Bugüne kadar Mersin’e yönelik yaptıkları hizmetleri sıralayan Erdoğan, “Mersinli çiftçilerimize toplam 2,5 milyar liralık tarımsal destek verdik. Sanayide son 19 yılda Mersin'e yeni 3 organize sanayi bölgesi, bir endüstri bölgesi, 2 teknopark, 11 araştırma geliştirme merkezi ve bir tasarım merkezi kurduk. Enerjide Yenişehir, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Tarsus ilçelerimize doğal gaz geldi. İşte biz buyuz. Modern dünya neyi yaşıyorsa, neden istifade ediyorsa benim Mersinli kardeşim de ondan istifade edecek. Yakında Mut'a, seneye Erdemli ve Silifke'ye ve 2023 yılında Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar'a da doğal gaz arzı sağlamayı planladığımız müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde her alanda Mersin'e daha büyük yatırımlar yapmak, daha büyük projeler kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAY KEMAL YİNE SAHNEDE

"Milletimize tek vaatleri eski Türkiye'yi yeniden hortlatmak olanların tersine biz, '2053 vizyonu, 2071 vizyonu' demeye devam ediyoruz" diye muhalefeti eleştiren Erdoğan sözü Bay Kemal’e getirdi: “Bay Kemal rahatsız oluyor. Varsın olsun. Bay Kemal'e şunu söylemek lazım, bu ülkede senin bir dikili ağacın var mı? Bir eseriniz var mı? Biz eserlerimizle övünüyoruz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Vesayetin koltuk değnekçiliğinden darbecilerin yoldaşlığına, teröristlerin destekçiliğinden emperyalistlerin figüranlığına ne ararsanız bunlarda, Bay Kemal'de var.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz