“Erdoğan, faiz lobisinin 1 numaralı adamıdır!”

“Erdoğan, faiz lobisinin 1 numaralı adamıdır!”
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin son 9 ayda 124 milyar lira Londra’daki tefecilere ödediğini belirterek “Erdoğan, faiz lobisinin 1 numaralı adamıdır!” dedi.

Türkiye’nin son 9 ayda 124 milyar TL Londra’daki tefecilere faiz ödediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Faiz Lobisinin bir numaralı adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. 83 milyonu bir avuç tefeciye mahkûm etti. Devlete vergi ödüyoruz, büyük bir kısmı tefecilere gidiyor. Faizi düşüreceğiz diyorlar, tefeciler öyle bir yakalamış ki, faizi düşüreceğim deyince doları yükseltiyorlar. Doları düşüreceğim deyince faizi yükseltiyorlar. Bir ülkenin nasıl yönetileceğini bilmiyor. Bir ülkenin asıl hedefi üretim olmalıdır. 128 milyar dolar da böyle gitti” dedi.

3600 EK GÖSTERGEYİ UNUTTURMAYACAĞIM

Memurlar için 3600 ek gösterge konusunda Erdoğan’ın oyalama taktiği yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “3600 ek gösterge sağlanıncaya kadar her gün dillendireceğim. 2018’den bu yana tam 41 ay geçti. 2022’de yapacağız, diyor. Niye şimdi yapmıyorsun kardeşim? Yine vaadinden kaçacak, yine başka bir bahane uyduracak veya beni seçerseniz ben yapacağım, diyecek. Artık seni kimse seçmeyecek” dedi.

KAVALA’YA, DEMİRTAŞ’A ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ülkeyi adaletle yöneteceklerini savunarak “Yazıktır, günahtır. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, avukatlar, adaleti arayan avukatlar neden hapiste? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Adaleti getireceğiz, kinle, öfkeyle devleti yönetmeyeceğiz. Kinle, öfkeyle devleti yönetmeye kalkarsanız bugünkü tablo çıkar ortaya. Yanında durmayan, selam vermeyen, beni alkışlamayan, eleştiren hapishaneye... Böyle bir yapı olmaz. Türkiye'nin buradan süratle çıkması lazım. Bunu birlikte yapacağız” diyerek kamuoyunda tepki çeken isimlere özgürlük vaat etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz