Erdoğan, Ali Erbaş’ı yeniden atadı

Erdoğan, Ali Erbaş’ı yeniden atadı
NotHaber

Muhalif çevrelerin hedefindeki isim Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararıyla yeniden Diyanet İşleri Başkanlığına görevine atandı.

 

Muhalefet partilerinin eleştiri odağında yer alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden atandı. Erbaş 4 yıl daha Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapacak.

ATATÜRK’E HAKARET ETMEKLE SUÇLANDI

Ayasofya Camii’nin geçen yıl yapılan açılışında okuduğu hutbede Atatürk’e lanet etmekle suçlanan Ali Erbaş muhalefet partilerinin hedefi haline gelmişti. Erbaş hutbede “Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” sözlerini sarf etmişti. Ayasofya’nın Atatürk tarafından camiden müzeye çevrildiğini söyleyen muhalif parti sözcüleri Erbaş’ın sözlerini ‘Atatürk’e hakaret’ olarak yorumlanmıştı.

DUA ETTİ, ‘LAİKLİK ELDEN GİDİYOR’ DİYE YORUMLANDI

Adli Yıl ve Yargıtay yeni hizmet binasının 1 Eylül günü yapılan açılışına Ali Erbaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da katılmıştı. Hizmet binasının açılışı Erbaş’ın okuduğu toplu dua ile yapılmış, Erbaş duasında “Bu eserin açılışını besmeleyle gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve mübarek eyle Allah'ım, bereketli eyle Allah'ım" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler başta CHP olmak üzere pek çok muhalif isim tarafından ‘Laiklik elden gidiyor’ diye yorumlanmıştı.

ERDOĞAN, ALİ ERBAŞ’A HER ZAMAN DESTEK VERDİ

Bu gelişmelerin üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Ali Erbaş’ı telefonla arayarak “Son dönemlerde, Diyanet camiamız üzerinde bazı spekülatif olaylar cereyan ediyor. Tabii ki bu olaylar beni de ciddi manada üzüyor. Fakat sizlerin birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik içerisinde duruşunuz inanıyorum ki o grupların, arzuları istikametinde devamına inşallah fırsat vermeyecektir. Burada hep beraber sizin sergileyeceğiniz duruş birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Ve bir de tabii Allah'ın ipine toptan sımsıkı sarılışımızın bir ifadesidir” diyerek destek verdi. Erdoğan’ın son atama kararı da Ali Erbaş’a verdiği desteği perçinledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz