Yargıtay binası açılışında dua eden Ali Erbaş’a Bahçeli’den tam destek!

Yargıtay binası açılışında dua eden Ali Erbaş’a Bahçeli’den tam destek!
NotHaber

Yargıtay binası açılışında dua okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a MHP Lideri Bahçeli, “Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır” diyerek tam destek verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Yargıtay’ın yeni hizmet binasının açılışında dua okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tam destek verdi. Bahçeli, “Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Ve desteğimiz tamdır. Onun hedef alınması bir bakıma din ve vicdan hürriyetini hedef almaktır” dedi.

BAHÇELİ: DUAYA ‘ŞERİAT ÇIĞLIĞI’ DİYENLER FAŞİST ANGAJMANLARIN KÖLESİ OLMUŞTU

Yaptığı yazılı açıklamada, dua tartışmasını günlerdir gazete ve televizyonlarda devam ettiğini hatırlatarak “Haber ve tartışma programlarında felaket tellallığı ve provokasyon yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanının duasına tahammül edemeyenler öyle bir noktaya gelmişlerdir ki, Atatürk'e ve laikliğe savaş açıldığını iddia edecek kadar izan ve insaflarını kaybetmişlerdir. Yapılan duayı karalamak maksadıyla, 'Şeriat çığlığı, anayasal suç, Taliban’la aynı şey isteniyor' şeklinde tevil edenler faşist ve despotik siyasi angajmanlarının kölesi haline gelmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE MÜSLÜMAN VE LAİK BİR ÜLKEDİR”

Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu hatırlatan Bahçeli, laikliğin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel harcı ve kilit taşı olduğuna dikkat çekerek , “Dua üzerinden sanal korkular üretmek, toplumsal ve siyasal kutuplaşmayı derinleştirmeye çalışmak Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisidir. Dua şifadır, dua huzurdur, dua gönül enginliğidir, dua berekettir, dua Allah'a yaklaşmak ve yakınlaşmaktır. Duadan korkan manevi değer kaçkınlarının bile hayatlarının son etaplarında duaya ihtiyaçları vardır, bununla birlikte mezarlıklara ve musalla taşlarına bakmaları ibret almaları için yeterlidir. Barzani lobisine dönüşen, PKK'nın arabuluculuğuna soyunan CHP'nin, girdiği zillet tünelinin tesirinden bir nebze de olsa uzaklaşıp milli ve manevi değerlerimize saygı duyması samimi tavsiyemizdir” şeklinde ifadelere yer verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz