Erdoğan: ABD terör örgütlerine destek veriyor!

Erdoğan: ABD terör örgütlerine destek veriyor!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile ilişkilerinin beklediği gibi olmadığını vurgulayarak ABD’nin terör örgütlerine destek verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin terör örgütlerine destek verdiğini söyledi. Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD-Türkiye ilişkilerine değinerek “İki NATO ülkesi olarak münasebetlerimiz bu vaziyette olmamalı. Maalesef ABD şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor. Mücadeleyi bırakın terör örgütlerine yüklü miktarda silah, araç gereç desteği veriyor” diye konuştu. ABD Başkanı Joe Biden ile olan ilişkisini, eski ABD başkanlarıyla olan ilişkisiyle karşılaştıran Erdoğan, “Ben şu ana kadar ABD'deki liderlerin hiçbiriyle böyle bir durum yaşamadım” diye konuştu.

ERDOĞAN: PUTİN’DEN FARKLI BEKLENTİLERİMİZ VAR!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Suriye meselesine yönelik beklentileri olduğunu vurgulayan Erdoğan “Suriye'de rejim maalesef, ülkemizin güneyinde tehdit oluşturuyor. Sayın Putin'den, dost ülke olarak Rusya'dan farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. ABD, Suriye'yle de pek ilintili değil. Burada şu an İran, Rusya ve biz varız. Orayı da bir barış havzası haline getireceksek aramızda görüşmemiz şart ve bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşıma isteğindeyiz” şeklinde konuştu.

MASKEDEN TAVİZ YOK

Türkiye’deki koronavirüs salgın sürecine de değinen Erdoğan, “Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, beni ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz