Dikey bahçelerin sökümüne devam!

Dikey bahçelerin sökümüne devam!
NotHaber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dikey bahçelerin sökümüne devam ediliyor. Sökümün bu seferki adresi Maltepe E-5 kenarı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) karayolu kenarlarını süsleyen dikey bahçelerin sökümlerine devam ediliyor. İlk söküm işlemi geçtiğimiz mart ayında Edirnekapı mevkiinde yapılmış, o tarihte pek çok tartışmanın odağı haline gelmişti. Dikey bahçelerin son söküm adresi E-5 karayolunun Maltepe Aydınevler mevkisi oldu.

DİKEY BAHÇELERİN YERİNE GRAFİTİ RESİM YAPILACAK

İBB tarafından bakım masraflarının çok olması ve israf gerekçesiyle sökülen dikey bahçeler bakımsızlıktan kurudu. Büyükşehir belediyesi ekipleri duvara asılı duran dikey bahçelerin saksılarını tek tek söktü. İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, sökülen dikey bahçelerin yerine "Konuşan Duvarlar Projesi"ni çerçevesinde grafiti resimleri yapılacak.

GERİYE GRİ BİR DUVAR KALDI

İstanbul genelinde karayolları kenarındaki duvarları süsleyen, egzoz gazını emen ve gürültü bariyeri işlevi gören dikey bahçeler artık olmayacak. Söküm işlemi sonrasında geriye gri bir duvar görüntüsü kaldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz