Devlet Bahçeli'den Resul Tosun'a laiklik, Ebubekir Sifil'e ruhsat tepkisi

Devlet Bahçeli'den Resul Tosun'a laiklik, Ebubekir Sifil'e ruhsat tepkisi
NotHaber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, laiklik anayasadan çıkarılmalı ve ‘Yılmaz Özdil’in cenazesi camiye sokulmamalı’ sözlerini eleştiren bir açıklama yayımlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘laiklik anayasadan çıkarılmalı’ ekseni üzerinden dönen tartışmalarla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Bahçeli, "Bilinmelidir ki, ne dinimize laf söyletiriz, ne de Cumhuriyet’in Laiklik sütununu kırdırırız” diyerek laikliğin önemine vurgu yaptı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı 'Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın' çağrısını da değerlendiren Bahçeli, “Camilerimizin, mescitlerimizin, cemevlerimizin sahte anlaşmazlıkların ve sanal ihtilafların merkez üssü haline getirilmesi ağır bir vebaldir" açıklamasını yaptı.

DEVLET BAHÇELİ: LAİKLİK DİNSİZLİK DEĞİLDİR

Yazılı açıklamasında AK Parti eski Milletvekili Resul Tosun’un ‘laiklik anayasadan çıkarılmalı’ sözlerini de kınayan Bahçeli, “Laiklikle ilgili bir başka sorun ise laikliğin anayasadan çıkarılma meselesidir. Bu görüşü seslendiren veya destek verenler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerini dinamitlemek isteyen, kurucu emanetleri kundaklamak için gün sayan hastalıklı ve hasarlı zihniyetlerdir. Laiklik dinsizlik değildir. Kavramsal çatısı dinle çatışmalı da görülmemelidir. Türkiye laik, sosyal ve hukuk devletidir. Millet, Müslümandır. Bilinmelidir ki, ne dinimize laf söyletiriz, ne de Cumhuriyet’in Laiklik sütununu kırdırırız. Kötü niyet sahipleri sabırları sınayıp sınır ihlali yaparak milletimizin sinir uçlarıyla oynamaya kalkışmamalıdır. Hiç kimse üstüne vazife olmayan konularda fetva makamı gibi hareket etmeye heveslenmemeli, 2023 vizyonumuzun hızını yapay gündemlerle kesmeyi de aklından geçirmemelidir” diye eleştirdi.

YILMAZ ÖZDİL’E YÖNELİK SÖYLENEN SÖZLERİ ELEŞTİRDİ

Bahçeli, Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı 'Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın' çağrısını da şu sözlerle değerlendirdi: “Kimin Müslüman kimin münafık; kimin mümin kimin münkir olduğunu tayin ve tefrik etme görevi fani insana verilmiş bir ruhsat değildir. İslam hoşgörü dinidir. Bununla birlikte hoşgörü demek; hiç kimseyi ayıplamamak, kırıcı ve aşağılayıcı olmamak, farklı inanç ve düşüncelere müsamaha göstermek demektir. Camilerimizin, mescitlerimizin, cemevlerimizin sahte anlaşmazlıkların ve sanal ihtilafların merkez üssü haline getirilmesi ağır bir vebaldir. Onun ölüsü camiye girmemeli, bunun cenaze namazı kılınmamalı çağrıları Allah’ın rahmet ve merhametiyle ters düşmektir.”

“HER İNSANIN, İNSAN OLMAKTAN HAKLARI VARDIR”

Sifil’in sözleriyle ilgili şu ifadelere de yer verdi: “Din değiştirmedikten ve bazı haller zuhur etmedikten sonra bir Müslüman’ın ölüsüne veya dirisine nasıl yaklaşılacağı, nasıl davranılacağı bellidir. Sevmediğimiz birisinin camiye sokulmasına, cenaze namazının kılınmasına itiraz etmek demek Türk ve İslam düşmanlarının oyununa gelmek demektir. Düşüncesini, fikriyatını, fiillerini, söylediklerini, yazdıklarını tasvip etmediğimiz her insanın, insan olmaktan kaynaklanan hakları vardır ve herkes bu haklara saygıyla mesuldür. Allah indinde üstünlük takvadadır, kalpleri bilen ve gören yalnızca Allah’tır.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz