CHP’li Öztrak Çeviköz’e sahip çıktı!

CHP’li Öztrak Çeviköz’e sahip çıktı!
NotHaber

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Genel Başkan Danışmanı Ünal Çeviköz’ün Mavi Vatan için söylediği skandal ifadeleri yok sayıp sahip çıktı.

Gündeme ilişkin konuları değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Mavi Vatan ile ilgili skandal sözlere imza aran partisinin Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeciköz’e sahip çıktı.

CHP’NİN MAVİ VATANA BAKIŞINI ÖZETLEDİ

Ünal Çeviköz, Mavi Vatan için “Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı eğer kendi egemenlik alanı olarak görürseniz o zaman biraz saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız” sözlerini saf etmişti. Öztrak önce partisinin ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mavi Vatan’a bakışını açıkladı: Mavi Vatan denilen bölgede ülkemizin ulusal hakları var. Bu hakkımızı uluslararası hukuk çerçevesinde korumak zorundayız. Bunun yolu nedir? Akdeniz’de söz sahibi olan bütün devletlerle oturup sağlıklı samimi bir diyalog kurmaktır. Nitekim böyle bir eksiklik bizim Mavi Vatan’daki menfaatlerimizi korumamızı güçleştirdi. Neyse ki Libya ile bir anlaşma yapıldı, o anlaşma en azından bizim Doğu Akdeniz’deki karasularımızın belirlenmesi açısından önemliydi. İşte genel başkanımızın biraz önce söylediğim bu sözleri Mavi Vatan’a partimizin yaklaşımın ifade eder.

ÜNAL ÇEVİKÖZ’ÜN SÖZLERİ İÇİN NE DEDİ?

Daha sonra Ünal Çeviköz’ün sözlerinin anlamını yorumladı: Biz CHP’yiz. Mavi, yeşil, kahverengi tüm vatanımıza sahip çıkarız. Haklarımızı sonuna kadar savunuruz. Bu konuda da hiçbir geri adımı da kabul edemeyiz. Ünal Çeviköz’ün sözlerini de Genel Başkanımız bu görüşleri dışında değerlendirmek doğru olmaz. Bize Mavi Vatan’ı soranlar Süleyman Şah türbesini sırtlarına alıp, vatan toprağını teröristlere bırakanların gözünde, vatan toprağının değerinin ne olduğunu da onlara sorabilmelidirler.

“ÇÖZÜM TBMM’DE OLACAK, NOKTA”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Çözümün adresi İmralı değil HDP’dir” sözlerine, HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “HDP sadece bir aktördür. Asıl adres İmralı’dır” demesi üzerine ortaya çıkan fikir ayrılığını değerlendiren Öztrak, “Kürt sorunu çözülecekse milli iradenin tecelligahı olan TBMM’de, meşru partiler eliyle çözülecektir, nokta” diyerek kararlılık vurgusu yaptı.

MİLLET İTTİFAKI’NDA SORUN YOK

Millet İttifakı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Öztrak, seçimlerde tüm muhalif partilerle birlik içinde olacakları sinyalini vererek “Millet İttifakı içinde sorun arayanlar dün olduğu gibi bugün de yarın da hüsrana uğrayacaklardır. İlk seçimde Millet İttifakı’nın adayı ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.  Öztrak, son olarak vatandaşa küfreden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın da disipline sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz