CHP’li Çeviköz’e Mavi Vatan yanıtı: Gerekirse bedel öderiz!

CHP’li Çeviköz’e Mavi Vatan yanıtı: Gerekirse bedel öderiz!
NotHaber

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Mavi Vatan’ı ‘yayılmacı ve saldırgan’ olarak nitelendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’e yanıt verdi.

AK Parti’den CHP’li Ünal Çeviköz’e Mavi Vatan cevabı geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken basın mensupları gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÖMER ÇELİK: RUM GEMİSİNİ MAVİ VATANDAN KOVDUK

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum kesiminin Ege ve Doğu Akdeniz'de maksimalist davranışlarından vazgeçmesi gerektiğini belirten Çelik, “Ege'yi kendi gölü zanneden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gibi bir devletin varlığını görmezden gelen bir siyasetin varacağı hiçbir yer yoktur. En son bir Rum gemisinin ihlali karşısında Deniz Kuvvetlerimiz anında müdahale ederek onu kendi bölgesine geri göndermiştir”dedi.

ÜNAL ÇEVİKÖZ’E ‘KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’ YANITI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün “Mavi Vatan” kavramını aşırı saldırganlık olarak ifade ettiğini hatırlatan Ömer Çelik, “Bu ifade hangi siyaseti temsil ediyorsa biz bu siyasetin tamamen karşısındayız. Mavi Vatan kırmızı çizgimizdir, Mavi Vatan, ana vatanın ayrılmaz bir parçasıdır. Eğer birisi çıkıp da 'Mavi Vatan kavramı, Yunanistan'a ya da başkasına karşı bir saldırganlık içeriyor' diyorsa ve bunu da Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi sıfatıyla söylüyorsa bunun tamamen karşısında olduğumuzu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

“GEREKİRSE MAVİ VATAN İÇİN BEDEL ÖDERİZ”

Türkiye'nin Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerini korumak için her şeyi yapacaklarını özellikle vurgulayan Çelik “Her türlü bedeli öderiz, her türlü mücadeleyi veririz. Nitekim kahraman silahlı kuvvetlerimiz, kahraman deniz kuvvetlerimiz bu konuda anında müdahalede bulunarak gerek Mavi Vatan'ı, gerek kara vatanı, gerek gök vatanımızı koruma konunda Hava Kuvvetleriyle, Kara Kuvvetleriyle bu mücadeleyi güçlü bir şekilde veriyorlar. Esas burada tartışılması gereken Yunanistan'ın adada anlaşmalarla silahsız olması gereken adaları silahlandırmış olması ve silahlandırmaya devam etmesidir” dedi.

YUNANİSTAN’A ‘MAVİ VATAN’ UYARISI

Yunanistan'ı uyaran Çelik, “Yunanistan’ın aklıselimle hareket etmesi gerekir. Türkiye'nin "Mavi Vatan" konusundaki kararlılığını iyi anlaması, sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi konusundaki hassasiyetine hem saygı göstermesi hem de bunu iyi değerlendirmesinde çok büyük fayda var” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz