CHP liderinden Erdoğan’a yurt tehdidi!

CHP liderinden Erdoğan’a yurt tehdidi!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üniversite öğrenci yurdu üzerinden yüklenmeye devam eden CHP Lideri “Sarayını yurt yapacağım” diye tehdit etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında ‘üniversite Öğrenci Yurdu’ tartışması devam ediyor. İlk olarak Kırklareli’de ‘Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu var’ açıklaması yapan Kılıçdaroğlu bir de ‘Söz veriyorum, 1 yıl içinde yurt sorununu çözeceğim’ diye bir de seçim vaadinde bulunuştu.

ERDOĞAN, CHP LİDERİNE ‘YALANCI’ DEMİŞTİ

Erdoğan, ABD gezisi öncesi Atatürk Havalimanı’nda CHP liderinin bu sözlerini ‘Öyle bir yalan atıyor ki bir sene içinde Türkiye'de bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun? Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiçbir dönemde atılmış değil. Gayet başarılı şekilde yürüyor. Bizden önceki dönemlerde böyle yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık, gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu yurtlar çift yatak, bilemediniz 3 yataklı odalar olmak üzere gayet modern şekilde bu yurtlarımızı yaptık. Bu konuda da yurtlarımızla iftihar ediyorum” diye yanıtlamıştı. Erdoğan ayrıca göreve geldiği günlerde üniversite öğrencilerinin aldığı bursun 45 lira olduğunu, bugün ise bursun 650 liraya çıkarıldığını hatırlatmıştı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ART ARDA 5 TWEET ATTI

Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerini sosyal medya hesabından yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:

  • Erdoğan demeç veriyor, yüzünde sevginin zerresi yok. Halkından nefret eden bir figür… Tutamıyor kendisini, günlük 22 Lira’ya karşılık gelecek şekilde, aylık 650 Lira olan bursları ile ilgili öğrencilere "Elinize dizinize dursun ya!" diyor. Kime diyor? Ülkemizin evlatlarına…
  • Erdoğan, bu ülkenin evlatlarıyla, azarlar gibi konuşamazsın. Sen onlara hizmet etmek için oradasın. İşini düzgün yap!
  • Erdoğan, üstelik sen kimseye bir şey de vermiyorsun. Ülkenin anne-babalarının, evlatlarımıza burs olsun diye ödediği vergileri, kendine Saray yapmak için harcıyorsun. Kalan da yetmediği için, evlatlarımız burssuz, yurtsuz kalıyor.
  • Bugüne kadar sarayını üniversite yapmayı düşünüyordum. Artık yurt yapmayı da düşüneceğim! Gençlerden çalınan her şeyi, onlara geri vereceğim. Senin yanlışlarını, israfını telafi edeceğim.
  • Erdoğan, küfür kıyameti bırak; birazcık cesaretin varsa, çık er meydanına. Seçimden ne zamana kadar kaçacaksın ki! Sen de biliyorsun,
Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz