Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hedefi, 2053’te sıfır emisyon!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hedefi, 2053’te sıfır emisyon!
NotHaber

Bakanlığının ismi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişen Murat Kurum, yeni gelişmeyi “Türkiye’nin hedefi 2053'te net sıfır emisyon” sözleriyle yorumladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bakanlığının isminin değişmesini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla yorumladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak Türkiye'yi küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli aktörü yapacaklarını dile getiren Kurum, “Hedefimiz 2053'e yönelik net sıfır emisyon” dedi.

BAKANLIK BÜNYESİNDE İKİ BİRİM DAHA KURULDU

Değişiklikle birlikte bakanlık bünyesinde kurulan İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu ile İklim Değişikliği Başkanlığının ülke, millet ve gelecek nesiller için hayırlı olmasını dileyen Kurum, “Ortak evimiz dünyamız için alınan devrim niteliğindeki bu yeni karar, eğitimden kültüre, ekonomiden tarım, sanayi ve şehirciliğe kadar tüm alanlarda derin değişimlere sebep olan iklim değişikliğiyle mücadelemizin gücüne güç katacak” dedi.

BAKAN KURUM: KÜRESEL FIRSATLARI YAKALAYCAĞIZ

Çevreye saygılı, iklim dostu şehircilik sloganıyla iklim değişikliğiyle uyum politikalarını daha da etkinleştirerek geliştireceklerini belirten Kurum, bu alanda Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini artıracaklarını, geleceğin küresel fırsatlarını yakalayacaklarını ifade etti. Bakan Kurum, “İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulumuzun uhdesinde, tüm sektör temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve aziz milletimizle el ele vererek Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeşil kalkınma hamlemizi güçlendirecek ve 2053 net sıfır emisyon hedefimizi başaracağız” dedi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz