Bayraktar TB3 yakında gökyüzüyle buluşacak!

Bayraktar TB3 yakında gökyüzüyle buluşacak!
NotHaber

TEKNOFEST yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar, yeni nesil SİHA TB3 için uçuş tarihi verdi.

Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün ilk uçuşunu 2022 yılında yapacağını söyledi. TEKNOFEST kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Türkiye'den ve dünyadan pek çok girişimciyi bir araya getiren “Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi”nde bir sunum yaptı.

TB3, UÇAK GEMİSİ TCG ANADOLU’YA İNİŞ-KALKIŞ YAPABİLECEK

Bayraktar TB3’ün özelliklerini anlatan Selçuk Bayraktar, "Bayraktar TB3, binlerce kilometreye uydu kontrolüyle gidebilen, Bayraktar TB2'nin biraz büyüğü bir anlamda Akıncı'nın da daha ufağı diyebileceğimiz, gemiye iniş kalkış kabiliyetiyle özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle öne çıkan ve dünyada pek benzeri olmayan bir silahlı insansız hava aracı sisteminden bahsediyoruz” dedi.

MUHARİP İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR ADIM

Kısa bir süre önce duyurduğu Muharip İnsansız Savaş Uçağı’nın (MİUS) devrim niteliğinde olduğunu belirten Bayraktar, “Akıncı'dan sonra dünyanın da yönünü çevirdiği Muharip İnsansız Savaş Uçağımızı geliştiriyoruz. Bu insansız savaş uçağının da yine dünyadaki benzerlerinde bulunmayan aynen Bayraktar TB3'te olan asıl muharebe sahasında devrim olacağını düşündüğümüz özelliği kısa pistli gemilere iniş kalkış yapabilme kabiliyetinin olması” diye konuştu.

TB3 VE MİUS İÇİN UÇUŞ TARİHİ VERDİ

TB3’ün ve MİUS’un TCG Anadolu amfibi çıkarma gemisine konuşlandığında Türkiye’nin önemli bir güç çarpanı elde edeceğini dile getiren Bayraktar, “Nasıl ki Azerbaycan’daki Karabağ Savaşı’nda SİHA'larımız tüm dünya tarafından muharebe doktrininde 'bu büyük bir paradigma dönüşümüdür' diye basına yansıdıysa bu platformlarla birlikte de muharebe sahasında büyük bir devrim olacağımızı öngörüyoruz. 2022'de inşallah Bayraktar TB3 ilk uçuşunu yapacak. 2023'e kadar da Muharip İnsansız Uçak sistemimiz yani insansız savaş uçağı dediğimiz projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diyerek tarih verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz