Bakan Varank: Hedef 2023’te 500 bin yazılımcı!

Bakan Varank: Hedef 2023’te 500 bin yazılımcı!
NotHaber

Türkiye Açık Kaynak Platformu 42 Okulları'nın açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “2023 yılında hedefimiz 500 bin yazılımcı kadrosuna sahip olmaktır” dedi.

Türkiye’nin yazılım alanından en önemli yatırımlarından biri olan Türkiye Açık Kaynak Platformu 42 Okulları'nın açılışı töreni yapıldı. Törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2023 yılında Yazılımcı sayısının 500 bin olmasını hedeflediklerini belirterek “Hem kamunun hem de özel sektörün kullandığı yazılımlarda dışa bağımlılığı azaltacağız. Daha da önemlisi olası siber güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

DÜNYANIN EN İYİ KOD OKULUYLA İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

Kodlama Okulu hakkında bilgi veren Bakan Varank “7/24 açık olacak bu okullarda eğitimler tamamen ücretsiz olacak. Öğrenciler bir eğitmen olmadan projeler ve oyunlaştırma yöntemiyle yazılımı birbirlerinden öğrenecekler. Bu okullarda uluslararası standardı yakalamak için de Fransız Ekol 42 markası ile iş birliğine gittik. 23 ülkedeki 36 kampüsüyle uluslararası bir marka olan Ekol 42 dünyanın en iyi kodlama okulları arasında sayılıyor. Bakınız, bu eğitim kurumlarının dünyadaki muadillerinden mezun olanlar en iyi şirketlerde istihdam ediliyor. Hatta eğitimin ikinci yılında iş bulup çalışmaya başlayan birçok genç var” dedi.

İKİNCİ OKUL KOCAELİ’NDE AÇILACAK

Bir diğer okulun 27 tarihinde Kocaeli’nde açılacağı bilgisini veren Varank, şimdiye kadar bu okullarda devam eden veya mezun olan öğrencilerin yüzde 100 iş bulabiliyor. Bir üniversite eğitimine ihtiyaç da duyulmuyor. Aslında önden bir kodlama, elektronik eğitimine de ihtiyaç yok ve şimdiye kadar bu okullara kayıt yaptıranların yüzde 46’sı herhangi bir kodlama eğitimi almadan kayıt yaptırmış. Ama çok başarılı ve üst düzey yazılımcıları bu okullarımız mezun ediyor. Bu metodun verimliliğine biz inanıyoruz. İnşallah İstanbul'da ve Kocaeli'nde yakaladığımız başarıları, eğer verimine gerçekten bizzat gözlerimizle de şahit olursak diğer şehirlerimizde de yaygınlaştırmak ve Türkiye'de çok başarılı yazılımcılar yetiştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz