Bakan Mahmut Özer, öğretmenlerde aşı olma oranını açıkladı!

Bakan Mahmut Özer, öğretmenlerde aşı olma oranını açıkladı!
NotHaber

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimi devam ettireceklerini vurgulayarak öğretmenlerin aşı olma oranların açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulayan Bakan Özer, “Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok” dedi.

İstanbul Şile’de bir okul açılışına katılan Bakan Özer, öğretmenlerin aşılı olma oranlarını açıkladı. Bir doz aşı olan öğretmen oranının yüzde 92, iki doz aşı olanların ise yüzde 83 oranında olduğu bilgisini veren Özer, aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranının yüzde 5 olduğunu söyledi.

BAKAN ÖZER: DİJİTAL PLATFORMLAR OKULUN YERİNİ TUTMUYOR

“Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok” diyerek ısrarla yüz yüze eğitimde devam edileceğinin mesajını veren Özer, “Okulların yüz yüze eğitime ara vermesinde istediğiniz kadar dijital platformları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz ama okul sadece öğretmenin gerçekleştirildiği mekanlar değildir. Öğrencilerimizin psikososyal gelişimlerini tamamladığı, ortak çalışmalar üretebildiği, sıcak yemeklerin yenildiği, kültür, sanat ve spor aktivitelerinin yapıldığı mekanlar. Dolayısıyla yüz yüze eğitimin yerine ikame edilecek hiçbir mekanizma yoktur” diye konuştu.

“20 MİLYONLUK EĞİTİM CAMİASINI YÜZ YÜZE EĞİTİMDE TUTUYORUZ”

Türk eğitim sisteminin devasa bir boyuta sahip olduğunun altını çizen Özer, “18 milyon öğrencimiz, 1,2 milyon öğretmenimiz, 100 binin üzerinde idari personelimiz var. Bu rakamlara 150 bin servis şoförü ve rehberlik destek elemanını da katabilirsiniz. Kabaca 20 milyon insanın varlık alanı bulduğu bir sistemden bahsediyoruz. Bu sistemi yüz yüze eğitime maksimum düzeyde devam ettirebilmek için vaka bazlı, okul bazlı bir yöntemle süreci yönetmeye çalışıyoruz. Bizim 57 bin 180’i devlet okulu olmak üzere 71 bin 320 okulumuz var. 850 bin dersliğimiz var” diye bilgi verdi.

“KARANTİNAYA ALINAN SINIFLAR VAR”

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği vaka veya yakın temas nedeniyle bazı sınıfların yüz yüze eğitime 14 gün ara verdiğini hatırlatan Özer, “Karantinaya alınan sınıflar 14 günlük süre içinde dijital platformlar üzerinden uzaktan eğitime devam edecek. Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz” diye vurguladı.

VALİ YERLİKAYA: 15-18 YAŞ ARALIĞINDA HER İKİ GENÇTEN BİRİ AŞILI

İstanbul Valisi Ali Vali Yerlikaya da kent genelinde 2 milyon 761 bin öğrenci bulunduğunu, 6 bin 748 okulda, 102 bin derslikte, 155 bin öğretmenin ders başı yaptığını belirterek “Bir doz aşı olma ortalaması yüzde 82,9. 15-18 yaş arasındaki her iki gençten biri aşılanmış. 12-15 yaş arası gençlerimizde aşı sayısı da 60 bine ulaştı. Görünen şu ki gençlerimiz eğitim öğretim hayatından geri kalmamak, sınıflarındaki o özlemleri bir daha inkıtaya uğratmamak için aşıya inanıyor, aşı olmaktan geri kalmıyor. Biz istiyoruz ki bu oranların yukarı taşıyalım” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz