Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na bölücülük suçlaması!

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na bölücülük suçlaması!
NotHaber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt sorunu iddialarını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bölücülük yapmakla suçladı.

Kürt Sorunu tartışmasıyla ilgili ikinci bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu bölücülükle suçladı.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ağır ifadelere yer veren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu'nun amacı ve yapmak istediği etnik temelde bölünmedir, terörle mücadeleye kast etmektir, küresel bir senaryo çerçevesinde sözde Kürdistan'ın kuruluş temellerine harç karmaktır. CHP artık HDP'dir, HDP zaten PKK'dır, nihayetinde İP ile CHP de PKK'nın mandası altına girmiştir” dedi.

DEVLET BAHÇELİ: PKK’YA ZEYTİN DALI UZATIYORLAR

Bahçeli, “Herkesi uyarıyorum” diyerek “Sözde Kürt sorunundan bahsetmek, başka bir ifadeyle Kürt kökenli kardeşlerimi sorun olarak işaretlemek, hatta fişlemek demektir. Bunun adı da vatana ve millete ihanettir. Cumhuriyet Halk Partisi'yle İP'in aynı anda HDP'yi meşru organ görüp sözde Kürt sorunu üzerinden PKK'ya zeytin dalı uzatmaları terörizmin değirmenine su taşıyan bedhahlıktır” dedi.

KAPATILMA DAVASINA GÖNDERME YAPTI

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını devam eden HDP’nin kapatılma davasına zarar verdiğini aktaran Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılmasını esas alan davayı görüştüğü sırada, CHP Genel Başkanı'nın sivri çıkışı akılları bulandırmış, kuşkuları arttırmıştır. CHP ile Anayasa Mahkemesi arasında kirli bir temas hattı kurulup kurulmadığı, HDP'nin aklanması maksadıyla kripto mesajların karşılıklı gidip gelmediği herkesin merak konusu haline gelmiştir. Zamanlama itibarıyla çok manidar olan bir dönemde HDP'yi meşru görmek, meşruiyet çemberine almaya heveslenmek Anayasa Mahkemesi üzerinde fiili baskı kurmak anlamına gelecektir” ifadelerini kullandı.

CHP, HDP GİRDABINDA BOĞULACAK UYARISI

CHP’nin HDP girdabında boğulacağını öngören Bahçeli, “CHP yönetimi, PKK'nın ve FETÖ'nün tuzağında kaybolacaktır. İYİ Parti teslimiyetçi ve HDP'yi Kürt siyasi hareketi gören siyasi pespayeliğinin bedelini millet nezdinde ödeyecektir. Türk milleti, bölücülüğü ve kalabalıklaşan siyasi bölücüleri tarihin çöp sepetine fırlatıp mukadderatına, mukaddesatına ve bin yıllık kardeşlik hukukuna cesaretle sahip çıkacaktır” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz