Bahçeli'den ABD’ye ‘Ülkü Ocakları araştırılsın’ tepkisi!

Bahçeli'den ABD’ye ‘Ülkü Ocakları araştırılsın’ tepkisi!
NotHaber

ABD Temsilciler Meclisi’nin ‘Ülkü Ocakları’nın terörist bir organizasyon olup olmadığının araştırılmasının kabulünü MHP Lideri Devlet Bahçeli skandal olarak nitelendirdi.

 

 

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Yunan kökenli Demokrat Parti kongre üyesi Dina Titus, 24 Eylül 2021 tarihinde 2022 Savunma Bütçe tasarısına bir madde ekledi. Bu madde ABD Dışişleri Bakanlığının "Ülkü Ocaklarının yabancı bir terör örgütü olma kriterlerini karşılayıp karşılamadığının" araştırılması ön görüyordu. Tasarı mecliste kabul edildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Tasarının kabulü yalnızca skandal, skolastik bir karar değil aynı şekilde Türkiye'ye karşı takip edilen düşmanca politikaların bir parçasıdır” diyerek ABD Temsilciler Meclisi’ne tepki gösterdi.

DEVLET BAHÇELİ: ABD, MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ HAREKETİ SİNDİREMEYECEKTİR

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında benzer bir örneğin Almanya'da Sol Parti kanalıyla körüklenmek istendiğini hatırlatan Bahçeli, “Bu olaylar Milliyetçi-Ülkücü Hareketi asla yıldıramayacak, asla diz çöktüremeyecektir. Türkiye ABD'ye mahkum olamayacaktır. Uyanan dev ayağa kalkmakla kalmamış ön almaya, öncü olmaya, inisiyatif üstlenmeye, sürekli ilerlemeye, ilerledikçe de onu bunu rahatsız etmeye başlamıştır. ABD ne yaparsa yapsın, Türk milletinin çelikten yumruğu, teslim olmayacak kalesi Milliyetçi-Ülkücü Hareketi sindiremeyecek, boyun eğdiremeyecektir” dedi.

ABD BAŞKANI JOE BİDEN’A TEHDİT!

ABD Başkanı Joe Biden’ı da hedef alan Bahçeli “Biden yönetiminin şaşı bakışı, bölgesel ve küresel planda Türkiye üzerinde oyun kurma telaşı beyhude bir çabadır. Türkiye'nin gerçek komşuları vardır, dünya ABD'den ibaret, ABD'yle ihata edilmiş de sayılamayacaktır. ABD Başkanı Biden, Türkiye'yi hafife almasının, hakir görmesinin ciddi sonuçlarına günü saati geldiğinde mutlaka katlanmak durumunda kalacaktır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket beklenen günün özlemini duyarak, sertleşen kuşatmayı insanüstü bir mücadele ve imanlı duruşuyla yarmak için devletiyle, milletiyle, mukaddesatıyla kenetlenerek varlığını devam ettirecektir” ifadelerini kullandı.

ABD’NİN YPG/PKK’YA DESTEK VERDİĞİNİ VURGULADI

ABD’nin YPG/PKK’ya destek verdiğini de hatırlatan Bahçeli, “PKK/YPG/PYD’nin görüş ve kavrayış açısıyla Ülkü Ocaklarına yaklaşanlar, terörist organizasyonun bizatihi failleri, fanatik mensuplarıdır. Çünkü terörizme destek verenler, en az teröristler kadar mesul, melun ve mendeburdur. Asıl terörist organizasyonun, terör örgütlerine destek verenler olduğunu artık görmeyen, duymayan, bilmeyen de kalmamıştır” dedi.

Biden yönetiminin, "Terör örgütlerini Türkiye'nin önüne geçirdiğini, kanlı ve kahredici bir ittifak çemberi oluşturduğunu" belirten Bahçeli, "Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yaşanan zincirleme rezaletlerin, PKK/YPG/PYD'ye göz göre göre verilen mali, mühimmat, silah ve askeri desteklerin bunun en açık ispatı niteliğinde olduğunu" kaydetti. Bahçeli, "ABD yönetimi bir yanda suç işlerken, diğer yanda insanlık vicdanına ve uluslararası hukuka tamamıyla kasteden bir ilkelliğin ve iradesizliğin pençesindedir” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE İLE ABD/NATO YOL AYRIMINDA”

Türkiye-ABD ilişkileri çetin bir yol ayrımında olduğuna da dikkat çeken Bahçeli, “Aynı şeyi NATO ittifakı için de ileri sürmek doğru bir tespittir. Türkiye, müttefiklik ahlakına, stratejik ortaklık aklına titizlikle riayet etmesine rağmen, ABD'nin tavrı ve tutumu, her seferinde sorun çıkaran, kriz üreten, baskı ve şantaja bel bağlayan küstah bir anlayış etrafında kümelenmiştir. Türkiye, ABD'nin 51. eyaleti değildir, sömürgesi değildir, uydulaşmış ve iradesi çalınmış bir ülke olarak da görülmesi söz konusu bile olamayacaktır” diyerek ABD’ye gözdağı verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz