Görüş Bildir
NotHaber test yayını başladı. Öneri ve eleştirilerinizle katkı sağlayabilir daha iyisini yapabilmemiz için bize görüşlerinizi yazabilirsiniz.
Geleceğe 59 saniye notlar
Geleceğe 59 saniye notlar

Ay toprağından oksijen üretilecek

NotHaber

Japon ve İsrailli şirketler deneysel bir proje ile ay toprağından oksijen üretmek için kolları sıvadı.

Japon ve İsrailli şirketler, Ay'da oksijen üretimi hedefleyen deneysel projede iş birliği yapacak.

HEDEF AY’DA OKSİJEN ÜRETMEK

Ay'da uzun vadeli görevlerin hayata geçirilmesine yönelik farklı ülkelerin muhtemel teknoloji arayışları sürüyor. Japonya merkezli Kyodo ajansına göre Japonya'dan Ispace ile İsrail'den Helios firmaları, Ay'da oksijen üretimini hedefleyen projede iş birliği yürütecek.

DAHA FAZLA OYUNCUYU PAZARA TEŞVİK EDECEK

Firmalar, Ay'dan elde edilen toprağı yüksek sıcaklıkta eritip elektroliz ederek, oksijen üretmeyi deneyecek. Projeye ilişkin konuşan Ispace Üst Yöneticisi (CEO) Hakamada Takeşi, "Proje, daha fazla oyuncunun bu pazara girmesini teşvik edecek." dedi.

1 TON AY TOPRAĞINDAN 250 KİLOGRAM OKSİJEN

Helios CEO'su Jonathan Geifman, ay toprağından oksijen üretilmesinin, gelecekte Ay'a yönelik faaliyetler için hayati önem taşıdığını söyledi. Proje kapsamında İsrailli firma, 1 ton Ay toprağından 250 kilogram oksijen elde edilmesini hedefliyor. Ispace ise 2023-25 döneminde iki farklı dönemde teknik ekipman tedarik edecek.

Yorum yapın
Yorumlar
    İlk yorum yapan sen ol!
Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz