Ali Babacan’dan ittifak açıklaması

Ali Babacan’dan ittifak açıklaması
NotHaber

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Seçimlerde hangi ittifakta yer alacaksınız?” sorusuna yanıt verdi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hangi ittifakta yer alıp almayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Babacan “Kesin olan bir şey varsa, Cumhur İttifakı’nda yer almayacağımızdır” diyerek malumu ilan etti. Millet İttifakı için ise henüz bir karar vermediklerini de ekledi.

ALİ BABACAN HANGİ İTTİFAKTA YER ALCAK?

Trabzon’un Yomra ilçesinde temaslarda bulunan Ali Babacan, Cumhur İttifakı’nda kesin olarak yer almayacağını açıkladıktan sonra diğer ittifak seçeneklerini de şu sözlerle değerlendirdi: “Ama yalnız başımıza mı yürürüz, Millet İttifakı’nda mı yer alırız, başka bir ittifak oluşur ve o ittifaka mı bakarız, henüz bir kararımız yok. Biz Parlamenter Sistem istiyoruz. Parlamenter sistem isteyen diğer partilerle görüşüyoruz.”

“PARLAMENTER SİSTEMİ İSTEYEN PARTİLER BİR ARAYA GELMELİ”

Parlamenter sistemi talep eden siyasi parti liderlerine de çağrıda bulunan Babacan, “Parlamenter sistemi isteyen partilerin dört, beş, altı sistemle yola çıkması yanlış. Bu partilerin oturup konuşması ve nasıl bir sistem istedikleri konusunda uzlaşmaları lazım. Bunu kamuoyuna açıklamak lazım ki millet bilsin. Parlamenter sistem dediğimiz nedir? Karın doyurur mu, açlığı giderir mi, işe yarar mı? Bizim çalışmalarımız bu yönde başlamış durumda. Diğer siyasi partilerle konuşuyoruz” diyerek bu konuda netlik talep ettiğini vurguladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz