Ali Babacan: Parlamenter sisteme dönüş eskiye dönmek değil!

Ali Babacan: Parlamenter sisteme dönüş eskiye dönmek değil!
NotHaber

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan parlamenter sisteme dönmeyi savunduğunu belirterek “Hem toplumun hem de devlet kurumlarının güçlü olması için parlamenter sistemin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan güçlendirilmiş bir parlamenter sistemin gelmesi gerektiğini savunarak, "Bu eskiye dönüş anlamında değil, tam tersine bütün bu yaşadıklarımızdan tecrübeler edinip bütün bu yaşadıklarımızdan ders alıp hataların tekrar edilmemesi için ve Türkiye'de hem toplumun güçlü olması için hem de devlet kurumlarının güçlü olması için parlamenter sistemin çok çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı geçen aralık ayında tamamladık" şeklinde konuştu.

ALİ BABACAN: ANAYASA ORTAK BİR METİN OLMALI

Samsun’da basın buluşmasında gazetecilerle bir araya gelen Babacan, partisinin 74 maddelik anayasa değişikliği paketini hazırladığını aktararak “Diğer siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek örgütleriyle, akademisyenlerle derin istişareler yaptıktan sonra ortak bir metin açıklayacağız. kendi başımıza çıkıp DEVA Partisi'nin mührünü vurup bir anayasa değişiklik paketi açıklamadık. Hazırlığımız tamam ama açıklamadık, çünkü gerçekçi olmadığını düşünüyoruz. Diğer partilerden açıklayanlar var, açıklamayanlar var. Biz biraz daha bekleyeceğiz. Bu süreçte diğer kuruluşlar, diğer örgütlerle istişarelerimiz sürdüreceğiz ve nihayetinde de bu anayasa değişiklik metninin bir ortak metin haline gelmesi için çaba göstereceğiz” dedi.

SİYASİ PARTİ YASASI DA DEĞİŞMELİ

Anayasa değişikliğinin sadece yasama, yürütme ve yargı maddelerinin değiştirilmesiyle olmadığını belirten Babacan, siyasi parti yasası, seçimle ilgili yasal düzenlemeler ve meclis iç tüzüğünde de değişikliklerinin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz