Akşener'in sözleri tartışma çıkardı! İttifakta HDP çatlağı mı var?

Akşener'in sözleri tartışma çıkardı! İttifakta HDP çatlağı mı var?
NotHaber

İyi Parti Lideri Akşener'in, HDP'nin itifaktan bağımsız olarak kendi adayını çıkarması yönündeki söylemi sinirleri girdi. Kulislerde "İttifakta çatlak mı var?" sorusu tartışılıyor.

HDP'ye açılan kapatma davası gündemdeki sıcaklığını korurken, İyi Parti Lideri Meral Akşener'in, HDP'nin itifaktan bağımsız olarak kendi adayını çıkarması yönündeki söylemi Millet İttifakı içerisinde HDP odaklı tartışmaları  ayyuka çıkardı..

HDP'DE SİNİRLER GERİLDİ

Akşener'in sözleri, "Millet İttifakı üzerindeki HDP lekesini temizlemeye çalışıyor" şeklinde yorumlara neden olurken HDP cephesinden birbiri ardına sert açıklamalar geldi.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar " Kimse HDP'yi siyasi olarak yok saymak gibi bir gaflete kapılmasın" derken, HDP'li Milletvekili Garo Paylan, "Muhalefette bir cesaret eksikliği var. Biz İYİ Parti ve CHP ile olmaktan çok mu haz duyuyoruz?” ifadelerini kullandı.  

ÇATLAK MI VAR?

HDP Sözcüsü Ebru Günay ise "Bir muhalefet partisi genel başkanı kalkmış HDP’ye aday çıkarması konusunda akıl veriyor. Öncelikle sizin aklınıza ihtiyacımız yok" sözleriyle Akşener’e tepki gösterdi.

Bu gelişmeler ışığında siyaset kulisleri ise şu sıralar "Millet İttifakı'nda bir HDP çatlağı mı var" sorusuyla çalkalanıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz