Akşener’den Erdoğan’a öneri: İncirlik üssünü kapatın!

Akşener’den Erdoğan’a öneri: İncirlik üssünü kapatın!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD-YPG ilişkisine tavır gösterilmesi için Erdoğan’a öneride bulundu: İncirlik üssünü kapatın!

ABD-YPG ilişkisini yorumlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu ilişkinin başından beri yanlış olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “İncirlik Üssünü kapatın” önerisinde bulundu.

MERAL AKŞENER: HENÜZ ADAY İÇİN OTURUP KONUŞMADIK

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, Millet İttifakı’a yeni partilerin katılması ve ittifakın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bilgiler verdi. Akşener, “Yeni kurulan partilerin parlamenter sisteme geçişle ilgili talepleri var ve onlarla aynı fikirdeyiz ama bu partilerin ittifak içinde yer alma konusunda henüz oturup masada konuşulmuş değil. Dolayısıyla cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, nasıl olacağı, nasıl bir prensip sistemi içinde olacağını dair de oturup henüz bir konuşma yapmadık” dedi.

“SEÇİM KARARI ALIN KİMİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞINI ÖĞRENİN”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını en çok Cumhur İttifakı’nın merak ettiğine değinen Akşener, “Başından beri söylüyorum. Millet İttifakı’nın göstereceği aday 13. Cumhurbaşkanı olacak. Cumhur İttifakı’nın bileşenlerine önerim seçim kararını alsınlar cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu öğrensinler” diye konuştu.

AKŞENER EYT’LİLERİ DE GÜNDEME GETİRDİ

Memurlar için 3600 Ek Gösterge konusuna da değinen Akşener, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine giderken 3600 ek göstergeyi söylemişti. Polis memurları üzerinden 3600 ek göstergeyi ilk seslendirenlerden birisi de benim. Fakat Erdoğan, din görevlilerini, sağlık çalışanlarını, emniyet mensuplarını katarak genişletti. Biz de ona destek verdik. Şimdi sözümden caydım diyor, sayın Erdoğan seçim zamanı verdiği sözü yerine getirmeli. Cumhur İttifakı’nın diğer bileşeni ise yani sayın Bahçeli’nin de verdiği seçim zamanı bir söz var. O da EYT’liler (Emeklilikte Yaşa Takılanlar). Önce bu arkadaşlar seçim zamanı vatandaşa verdiği sözleri yerine getirmeli” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz