Akşener’den Erdoğan’a öğrenci yurdu tavsiyesi!

Akşener’den Erdoğan’a öğrenci yurdu tavsiyesi!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan-Kılıçdaroğlu arasındaki öğrenci yurdu tartışmasına Erdoğan’a tavsiye vererek dahil oldu.

İstanbul Çatalca’da esnaf ve vatandaşlarla buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen ‘üniversite Öğrenci Yurdu’ tartışmasına değindi.

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU YURT TARTIŞMASINDA NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, öğrenci yurtlarının yetersiz olduğunu ve yurt sorunun 1 yıl içinde çözeceğini söylemiş, bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıllık iktidarları boyunca 1 milyon yatak kapasitesine yakın lüks öğrenci yurtları inşa ettiklerini söylemişti. Erdoğan, yurt sorununun Kemal Kılıçdaroğlu’nun abarttığı kadar olmadığını, Kılıçdaroğlu’nun yalan söylediğini de eklemişti.

AKŞENER ‘UÇAKLARI SAT, ÖĞRENCİ YURDU YAP’ TAVSİYESİ VERDİ

İki lider arasındaki bu tartışmaya dahil olan Meral Akşener, Erdoğan’a bir tavsiye verdi: 500 milyon dolarlık uçaklarla gezmek yerine, iki uçağı satsalar, Türkiye’nin bütün vilayetlerine ikişer bin kişilik birinci sınıf yurt yapabilirler ve pek çok gencimizin yurt sorunu ortadan kalkar. Sözlerini sürdüren Akşener, tıpkı ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu gibi Erdoğan’ın öğrencilere beddua ettiğini iddia etti: “Dolayısıyla öğrencilere beddua etmek yerine, bu israfın ve aşırı harcamanın önüne geçilip bu çocuklarımızın derdine çare bulunması en doğrusudur.”

“ESNAF, ÇİFTÇİ EN ÇOK ELEKTRİK PARASINDAN ŞİKAYETÇİ”

Anadolu’da 20 aydır esnaf gezilerinden edindiği izlenimleri de paylaşan Akşener, “Elektrik parasından şikayet var. Esnaf, çiftçi, besici şikayet ediyor. Malın pahalı gelmesinden, vatandaşın alım gücünün düşüklüğünden şikayet ediyor. Özellikle market ve eczanelerde inanılmaz veresiye defterleri gördük” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz