Akşener’den Erdoğan’a 28 Şubat yanıtı!

Akşener’den Erdoğan’a 28 Şubat yanıtı!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, içişleri bakanı olduğu dönemde 28 Şubat kararlarına imza attığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü meclis grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 28 Şubat sürecinde MGK tarafından alınan kararlara imza attığını hatırlattı. Erdoğan, “Bu hanımefendinin ''28 Şubat kararlarına imza attım, hepsine de gönülden inanıyorum'' sözünü de unutmadık. Aynı hanımefendinin bugün çıkıp ‘Başörtüsüne uzanan eli kırarım, koparırım diyen bendim ben’ ifadesiyle sergilediği tutarsızlığı milletimiz elbette görüyor. İnsanda ilke ve omurga olmayınca her devirde ne söylemesi gerekiyorsa onu ağzından saçmaktan geri kalmaz” dedi.

ERDOĞAN: 28 ŞUBAT KARARLARIN İMZALADIM

Erdoğan’ın bu açıklamasına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinde yanıt veren Akşener, 28 Şubat kararlarına imza attığını doğruladı. Bu kararlara sadece kendisinin değil dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ve Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller’in de imza attığı hükümet kararı olduğunu söyleyerek “Bu kararların uygulanacağını söyledim” dedi.

ERDOĞAN’IN KENDİSİNE YAPTIĞI SİYASİ TEKLİFLERİ HATIRLATTI

Kendisini tutarsız davranmakla suçlayan Erdoğan’ın geçmişte kendisine yaptığı siyasi teklifleri hatırlatarak “Sayın Erdoğan 2001'de partisinin kuruluşuna beni davet etti. 2015'te bana başbakan yardımcılığı teklif etti ve 2020'de ne kadar milli ve yerli olduğumu ifade edip, 'buyurun beraber bir berber dükkânı kuralım' dedi. Bunların tamamını reddettim” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU İLE PARTİSİNİN PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMASINI PAYLAŞTI

Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye de değinen Meral Akşener, “Görüşmede, İYİ Parti’nin “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme” dair yaptığı çalışmayı Sayın Davutoğlu ile paylaştım. Ekonomiyi, işsiz gençleri, demokrasinin geldiği noktayı, hukukun ve adaletin nasıl yerlerde süründüğünü konuştuk. Bunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bizim açımızdan faydalı bir görüşme oldu” şeklinde konuştu.

İTTİFAK DEĞİL İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMASI

Akşener ile yapılan görüşmenin verimli geçtiğine dikkat çeken Davutoğlu ise parlamenter sistemle ilgili yürütülen çalışmaları ele aldıklarını söyledi. Davutoğlu, “Bunlar iş birliği çalışmalarıdır. İttifak meselesi bunun ötesinde bir alandır. Her konuda her partiyle Türkiye'nin geleceği, iyiliği için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz