AB’den Türk-Yunan sınırına dijital bariyer

AB’den Türk-Yunan sınırına dijital bariyer
NotHaber

Avrupa Birliği, yasadışı göçleri önlemek için Türkiye-Yunanistan sınırına 3,7 milyar euro harcayarak dijital bariyer sistemi kurdu.

Avrupa Birliği, Türkiye ile Yunanistan arasındaki 200 kilometrelik kara sınırına dijital bariyer ördü. 3,7 milyar euro yani yaklaşık 40 trilyon Türk Lirası harcanan dijital bariyer sistemi, sınırdan Yunanistan’a yani AB içine yasal olmayan yollardan geçişleri engellemek için inşa edildi.

SAĞIR EDİCİ SES GÖNDERİLECEK

Kamera ve sensörlerin bulunduğu, yapay zekâyla çalışan gözetleme ağının olduğu sistem kapsamında, yapay zekâyla çalışan yalan dedektörleri, sanal sınır koruma botları ve kameralar gibi güvenlik kontrolleri test edildi. Yunan polisine ait zırhlı aracın üzerine kurulan uzun menzilli akustik cihazdan Türkiye sınırına doğru sağır edici sesler dahi gönderilebilecek. Ayrıca inşa edilecek çelik duvarla da Göçmenlerin iki ülke arasındaki Meriç Nehri’nden geçişlerinin engellenmesi hedefleniyor. Meriç Nehri yakınlarındaki gözetleme kulelerine uzun menzilli kameralar, gece görüşü ve birçok sensör yerleştirilecek.

GÖRÜNTÜLER MERKEZE İLETİLİYOR

Yapay zekâ analizi kullanılarak tespit edilen şüpheli bir hareket olduğunda, elde edilen veri kontrol merkezine gönderilecek. Sistemdeki avuç içi tarayıcısıyla, kişilerin elindeki damar örüntüsü kaydedilerek biyometrik tanımlayıcı olarak kullanılabilecek ve bu sayede sınır bölgesinde saklananlar ortaya çıkarılabilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz