Trabzon liderlik fırsatını geri tepti!

Trabzon liderlik fırsatını geri tepti!
NotHaber

Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor, Konya deplasmanında yenilmezlik rekorunu kırdı ancak liderlik fırsatını geri tepti. İki ekip arasında oynanan zorlu mücadele 2-2’lik skorla sonuçlandı.

Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada kazanması halinde liderlik koltuğuna oturacak olan Trabzonsor, Konya karşısında henüz 43. saniyede öne geçti ancak Vitor Hugo’nun müsabakanın 8. dakikasında gördüğü kırmızı kart, karşılaşmanın seyrini değiştirdi. Nefes kesen mücadelede Konyaspor, Endri Çekiçi’nin 2 golüyle skoru lehine çevirse de Amir’in topu kendi kalesine göndermesi sonucunda maç 2-2’lik skorla bitti.

 

FIRTINA’NIN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

En son teknik direktör Abdullah Avcı'nın görev yaptığı geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olan Bordo-Mavililer, daha sonra oynadığı 18 lig maçını kaybetmedi.Abdullah Avcı yönetiminde Karadeniz ekibi, son 18 maçında 8 galibiyet ve 10 beraberliğini elde etti.Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor maçında kaybetmezken, deplasmanda yenilmezlik rekoru kırdı. 20 dış saha maçında 11 galibiyet, 9 beraberlik alarak 1981-1982 ve 1982-1983 sezonlarını kapsayan deplasman yenilmezliği rekoruna ortak olan Karadeniz ekibi, bu maçla birlikte yeni rekorunun sahibi oldu.

KONYA’DAN İSTATİSTİK ŞOV

Ev sahibi Konyaspor, topla oynamada yüzde 61’e 39 üstünlük kurarken, tam 31 şut çekip, 49 kez rakip ceza sahasında topla buluştu. Konyaspor oynadığı futbolla Trabzonspor’u geride bıraksa da galibiyete ulaşamadı. Yeşil-Beyazlılar karşılaşmanın sonucu ne olursa olsun ortaya koyduğu  futbolla taraftarından alkış aldı.

UĞURCAN ÇAKIR PANTERLEŞTİ

19 milyon Euro’luk değeriyle ,ligin en değerli kalecisi olan Uğurcan Çakır, kalitesini bir kez daha ispatladı. Konyaspor maçında kalesine gelen 10 şutun 8’ini gole  engel olan yıldız file bekçisi, müthiş kurtarışlara imza attı. 90 dakika sonunda hem Abdullah Avcı hem de Konyaspor’un hocası Uğurcan’a övgüler yağdırdı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz