Zorunlu PCR testi uygulaması başladı!

Zorunlu PCR testi uygulaması başladı!
NotHaber

18 yaş üstü aşısız ya da hastalığı geçirmemiş olan kişilerin, okul, sinema, tiyatro ve konsere girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR testi göstermeleri artık zorunlu hale geldi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Pcr Testi genelgesi göndermişti. Genelgeye göre alınan yeni tedbirler işte şöyle…

ÖĞRETMEN VE OKUL PERSONELİNE DÜZENLİ PCR TESTİ

"Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi"ne göre, öğrencilerle temasta bulunan aşı olmamış eğitim personeli, kantin çalışanları, servis şoförleri ve rehber personelinden PCR testi istenecek.

SERVİSLERE YENİ DÜZENLEME

Servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Böylelikle servis kullananların aynı yerde oturması sağlanacak.

HES UYGULAMASI GÜNCELLENDİ

Hayat Eve Sığar uygulamasına yapılan güncellemeyle artık HES kodlarında, kişilerin hastalığı geçirip geçirmediği ve son 48 saat içerisinde negatif PCR testi olup olmadığı görülebilecek.

Risksiz kişilerin kodunda "Toplu etkinliklere katılabilir ve şehirlerarası ulaşım araçlarında seyahat edebilir" ifadesi yazacak.

SEYAHAT VE KONSER, TİYATRO SİNEMA İÇİN PCR ŞART!

Aşısızlara PCR testi şartı sinema, konser ve tiyatro gibi etkinliklerde de geçerli olacak.

Uçak, tren, otobüs, feribot ve diğer toplu taşıma araçları için de PCR testi gerekecek.

Bu kapsamda tek doz aşı olup, henüz ikinci dozunu yaptırmamış kişilerin de test vermesi gerekiyor.

İbraz edilecek negatif PCR testlerinin son 48 saat içinde yapılmış olması gerekiyor.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz