Zorunlu PCR, test sayısını iki kat arttırdı!

Zorunlu PCR, test sayısını iki kat arttırdı!
NotHaber

Aşı olmayanlardan veya aşı sayısını tamamlamayanlardan 6 Eylül’den bu yana istenen zorunlu PCR, test sayılarını iki kat arttırdı.

 

Zorunlu PCR nedeniyle test sayılarında günlük yüzde 50’lik bir artış meydana geldi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kovid-19 Tanı Laboratuvarı Sorumlusu Doç. Dr. Ümmü Gül Erdem, geçen hafta günlük 4-5 bin civarında Kovid-19 testi incelerken şu anda bunun yaklaşık 8 binlere ulaştığını söyledi.

TEST SONUÇLARI 4-5 SAATTE ÇIKIYOR

Testlerin laboratuvarda çalışılması ve sonuçların sisteme aktarılması dahil iki farklı aşamada değerlendirildiğini belirten Erdem, laboratuvara girdikten sonra ön hazırlık ve değerlendirme süreçleriyle birlikte yaklaşık 4-5 saat içerisinde sonuç verebildiklerini ifade etti.

GÜNLÜK TEST SAYISI 4 BİNDEN 8 BİNE YÜKSELDİ

Erdem, son günlerde getirilen PCR uygulamasıyla test sayılarında artış olduğunu vurgulayarak, "Tam yansımayı henüz göremedik, çünkü bu hafta başından beri bu uygulamalar yapılıyor. Şu anda test sayısında 8 binlere ulaştık, geçtiğimiz haftalarda 4-5 bin civarındayken yaklaşık yüzde 50'lik artış oldu ama gerçek yansımaları sanırım ilerleyen dönemlerde göreceğiz." dedi.

YOĞUN BAKIM ODALARI AŞISIZ HASTALARLA DOLDU

Aşılanmanın önemine de değinen Erdem, “Her ne kadar biz burada test kısmına yoğunlaşmış olsak da kliniklerden edindiğim bilgilere göre şu anda yoğun bakımlarda yatan hastaların çoğu aşısız hastalar. O nedenle aşılamaya biraz daha ağırlık vermek durumundayız, ayrıca maske, mesafe ve el hijyeni de yine vazgeçilmezlerimizden olmaya devam etmeli” diye bilgi verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz