Zincir market ve AVM’lere ‘kene’ yakıştırması!

Zincir market ve AVM’lere ‘kene’ yakıştırması!
NotHaber

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, zincir market ve AVM’lere ‘kene’ yakıştırmasında bulunarak onları şehir dışına yollayacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, zincir market ve AVM’lere savaş açtı. Bursa'da esnaf temsilcileriyle bir araya gelen Özel, “İktidar olduğumuzda, Kene gibi yapışıp kanınızı emen bu üç harflileri de bu AVM'leri de şehirlerin sınırlarının dışına yollayacağız” dedi.

"AVRUPA ŞEHİR DIŞINA YOLLADI"

Hükümetin yıllardır 'Alıveriş merkezlerini şehrin dışına çıkaracağız' sözünü tutmadığını belirten Özel, “Almanya'da 20 kilometre, ABD'de 15 mil yani 20-25 kilometre yakınına sokmuyorlar. Şimdi bunlar dışarıya çıkmadığı gibi bir de bunların üç harflileri (zincir marketler) geldiler ve her sokağa yerleştiler, neredeyse köylere kadar girdiler” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: AVM VE ZİNCİR MARKETLERİ ŞEHİR DIŞINA YOLLAYACAĞIZ

Almanya, Fransa, ABD, Hollanda gibi ülkelerde küçük esnafın korunması için AVM ve zincir marketlerin şehrin 25 kilometre ilerisine attığını belirten Özel, “Biz her ara sokağa koymuşuz. CHP olarak söz veriyoruz, kayıt altında söz veriyoruz. İktidar olduğumuzda, kene gibi yapışıp kanınızı emen bu üç harflileri (zincir marketler) de bu AVM'leri de şehirlerin sınırlarının dışına yollayacağız. Bu konuda verilmiş bir sözümüz var” diye seçim vaadini verdi.

“TÜRKİYE SALGINDA İYİ BİR SINAV VERMEDİ”

Salgın sürecinde Türkiye’nin ekonomik açıdan iyi bir sınav vermediğini savunan Özel, “Bugün Türkiye'de özellikle orta direğin artık yoksullaştığı ve hepimizi ayakta tutacak kirişlerden biri olan esnafın korunamadığı ve o kirişin çatladığı, kırıldığı yerde çatının ayakta kalamayacağı bir noktadayız. O yüzden küçük esnafın korunmaya muhtaç durumu var. Bizim sizin sorununuzu görme, çözmeyeni uyarma, doğru çözüm yollarını gösterme gibi bir sorumluluğumuz var” dedi. Salgın sürecinde pek çok ülkenin krizi atlatması için esnafa destek verdiğini hatırlatan Özel, Türkiye'nin, esnafa yaptığı desteğin ise yetersiz olduğunu iddia etti.

ÖZEL’DEN AŞI OLUN ÇAĞRISI

Salgının atlatılması için aşının önemine de değinen Özel, “Aşıya kavuşan herkes aşısını olmalı. Bu hastalıktan, salgından, 75 yaşındaki babamıza da kendimize de 20 yaşındaki kızıma da ama çok daha küçük yaşlardaki evlatlarımıza da biz hiç çekinmeden güvenerek aşıyı vurdurduk. Aşı konusundaki her türlü tereddüdün, toplumun, sevdiklerimizin sağlığını tehdit ettiğini bilmenizi isteriz. Sağlık Bakanlığının ve hükümetin, pandemi sürecini yürütme ve yönetme konusunda tüm eleştirilerimiz bir yana, aşı konusunda, maske, mesafe, temizlik konusunda aynı ortak temennileri paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz