Yüz yüze eğitimde ‘çift tedrisat’ modeli masada!

Yüz yüze eğitimde ‘çift tedrisat’ modeli masada!
NotHaber

Bazı okullardaki sınıf mevcudiyetini azaltmak adına önlem almaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen kaydırma, çifte tedrisat ve hafta sonu eğitim seçeneklerini değerlendiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, sınıf mevcudiyetinin azaltılması için Çift Tedrisat, hafta sonu eğitim, Öğretmen Kaydırması seçeneklerini masaya koydu.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, okullardaki salgın sürecini yönetmek için oluşturulan uzman ekibin Koronavirüs Bilim Kurulu ortak çalışma yapacağı bildirildi. Kurulan ekibin pek çok seçeneği değerlendirdiği de belirtildi.

ÇİFTE TEDRİSAT, HAFTA SONU EĞİTİM VE ÖĞRETMEN KAYDIRMA MASADA!

Türkiye’de sınıf ortalamasının 22 olduğu ancak İstanbul ve Şanlıurfa gibi illerde bu sayının 30-40 öğrenci seviyesine çıktığı tespit edildi. Sınıf mevcudiyetinin azaltılması için okullarda sabah ve öğle olmak üzere çift tedrisatın yapılması gündemde. Bunun yanı sıra hafta sonu eğitim formülü de uygulanması düşünülen seçenekler arasında yer alıyor. Öğrenci sayısının az olduğu illerden veya okullardan sınıf mevcudiyetinin yüksek olduğu okullara öğretmen kaydırması da yine üzerinde konuşulan seçenekler arasında bulunuyor. Sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılmasına ilişkin çalışmaların kısa süre içerisinde sonlandırılıp uygulanmaya başlaması bekleniyor.

ZORUNLU PCR TESTİNİN KAPSAMI DA GENİŞLETİLDİ

Öte yandan aşı olmayan okul çalışanları ve öğretmenlerden haftada iki defa zorunlu olarak istenen PCR testinin kapsamını genişletti. Milli Eğitim Bakanlığı, PCR testlerinin özel eğitim okulları, ortaokul ve ortaöğretim özel öğrenci yurt ve pansiyonları çalışanlarından da talep edileceğini duyurdu.

Bu genişletmenin yanı sıra çeşitli özel eğitim kurslarının 13 Eylül 2021 tarihinden sonra yapacağı sınavlar ile ehliyet sınavlarında da tüm çalışanların aşılı olması ya da 48 saat öncesinden PCR testi yaptırması istenecek. Şartları yerine getirmeyen görevlilerin sınavlarda yer almasına izin verilmeyecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz