Yüz yüze eğitim zorunlu mu? Bakan Özer net konuştu

Yüz yüze eğitim zorunlu mu? Bakan Özer net konuştu

Okullarda yüz yüze eğitim yeniden başlarken, "Yüz yüze eğitim zorunlu mu?" gündeme geldi. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Özer'den net açıklama geldi: "Yüz yüze eğitim zorunlu."

Yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından okullarda Yüz yüze eğitim yeniden başlarken, pandeminin hala sürüyor olması nedeniyle kaygılı olan bazı veliler, çocuklarını okula göndermekte kararsız kaldı.  Bu durum "Yüz yüze eğitim zorunlu mu?" sorusunu akla getirirken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den konuya ilişkin net açıklama geldi.

Bakan Özer, bu ve buna benzer konulara ilişkin Hürriyet gazetesinden Nuran Çakmakçı'ya verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı.

ÖĞRENCİ DEVAMLILIĞI ZORUNLU MU?

"Okullarımız tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitimle açılıyor. Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak. Ancak yönetmelikte tanımlı mazereti olanlar, Sağlık Bakanlığı e-nabız sistemindeki kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olan öğrenciler ve CovId-19 tanılı veya temaslı olan öğrencilerimiz okula gelmeden EBA-TV ve dijital platformlar üzerinden derslerini takip edebilecekler."

MAZERETİN KAPSAM NEDİR?

"Evden çıkması sağlığı açısından risk oluşturan ve buna dair sağlık kurulu raporu bulunan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere rehberlik ve araştırma merkezlerince alınan “evde eğitim” kararı doğrultusunda ders yılı boyunca il/ilçe milli eğitim müdürlüğünün planlamasıyla evde eğitim hizmeti verilecek ve bu öğrenciler mazeretli sayılacak."

"Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı e-nabız sistemindeki kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olan öğrencilerle, corona virüs hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi veya karantina sürecinde olan öğrenciler de mazeretli sayılacak. Bu öğrenciler TRT EBA ve EBA dijital platformu aracılığıyla eğitime evde devam edecek"

EN FAZLA 40 DAKİKA

"Yüz yüze eğitim ders saatleri azaltılmadan yapılacak. Ders süreleri 40 dakikayı aşmayacak. Teneffüs saatleri farklı zamanlarda düzenlenecek. Sınıfta öğrencilerin oturma düzeni yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde oluşturulacak. Yüksek sesle yapılan egzersizler, açık alanda ve arada en az 2 metre mesafe bırakılarak sürdürülecek. Beslenme saatleri mümkün olduğunca farklı zamanlara yayılacak."

SINIFTA VAKA ÇIKARSA NE YAPILACAK?

Böyle bir durumda Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ne göre hareket edilecek. Hasta öğrencilerimizin diğer öğrencilerden ivedilikle ayrılıp, sağlık kurumuna başvurmaları sağlanacak. Okulda iken semptom göstermeye başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecek.

ÖĞRENCİLERE TEST ZORUNLU MU?

Öğrencilerimiz için aşı veya PCR zorunluluğu yok. Şu anda odağımız öğrencilerimizin temasta olacağı öğretmen ve diğer personelimiz. Öğretmen ve diğer personelimiz için de aşı zorunluluğu yok. Ancak aşı olmayanlar haftada iki kez PCR yaptırmak zorunda.  Öğrencilerimizin sağlığı için lütfen velilerimiz de aşılarını olsunlar ve özellikle ev dışı ortamlarda Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen kurallara riayet etsinler.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz