Yunus Emre Enstitüsü’nden Türk-Arap bağlarını güçlendiren etkinlik       

Yunus Emre Enstitüsü’nden Türk-Arap bağlarını güçlendiren etkinlik       
NotHaber

Yunus Emre Enstitüsü tarafından çevrimiçi gerçekleştirilen “Orta Doğu ve Kuzey Afrika Kısa Film Haftası” etkinliği başladı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından çevrimiçi gerçekleştirilen “Orta Doğu ve Kuzey Afrika Kısa Film Haftası” etkinliği başladı. Etkinlik boyunca toplamda 20 kısa Film izleyicinin beğenisine sunulacak. Gösterimi yapılacak filmlerden 10’u Türkiye’ye; diğer 10’u ise Fas, Mısır, Ürdün ve Lübnan’a ait.

Çevrimiçi yapılan etkinlik açılışına YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş'in yanı sıra Kısa Film haftasında yapımları seyirciyle buluşacak birçok Arap ve Türk yönetmen katıldı.

YEE Rabat Müdürü Ensar Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Orta Doğu ve Kuzey Afrika Kısa Film Haftası" etkinliğinin Türk halkı ile Arap halkları arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendireceğini belirtti.

Fırat, "Etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden dolayı mutlu olduk. Kısa film haftası etkinliğinin daha fazla katılımlı yeni programlara ve kurslara bir giriş niteliğinde olacağını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

20 KISA FİLM İZLEYİCİYLE BULUŞACAK 

Etkinlik kapsamında 10'u Türkiye, 10'u ise Fas, Mısır, Ürdün ve Lübnan'dan olmak üzere 20 kısa film gösterilecek.

Filmler 11 Haziran'a kadar "odka.eventive.org" internet sitesinden sinemaseverlerle buluşacak.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz