Yükseköğretimde ders zamanı! Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Yükseköğretimde ders zamanı! Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Üniversiteler uzun süre sonra yeniden yüz yüze eğitimle kapılarını açıyor. Buna karşın eğitimin devamlılığında salgının seyri önem arz ediyor. Peki üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

 

 

Birçok üniversitdede yeni eğitim öğretim dönemi bugün başladı. Öğrenciler ve velilerin kafasındaki soru ise son dönemde yeniden ağırlaşmaya başlayan Pandemi koşullarının gölgesinde yüz yüze eğtim faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği!

HİBRİT EĞİTİM MODELİ!

Bu kapsamda eğitimin devamlılığında salgının seyri birinci dereceden etkili olacak. Üniversitelerde harmanlanmış yani hibrit eğitim modeli de uygulanabilecek. Derslerin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Salgın süresince yerel yönetimlerin aldığı kararlar doğrultusunda farklı uygulamalara gidilebilecek.

HAFTA SONLARI TELAFİ EĞİTİMİ VERİLEBİLİR

Örneğin  vaka sayılarının arttığı bir yerleşkede uzaktan eğitimin ağırlık kazanabileceği gibi başka bir kampüste de Yüz yüze eğitim sürdürülebilecek.

Sınavların ise ilk etapta yüz yüze yapılması planlanıyor. Ancak koşullara göre çevrimiçi sınav uygulamalarından da faydalanılabilecek.

Pandemi koşulları nedeniyle derslerin aksaması durumunda geçmişe dönük eksiklikler tespit edilerek, hafta sonları telafi eğitimleri düzenlenebilecek. Sosyal faaliyetler ise mümkün olduğunca açık havada devam ettirilecek.

AŞI OLMAYANLAR TEŞVİK EDİLECEK

Bunların yanında okullardaki hijyen koşulları da önem arz ediyor. Amfilerde, dersliklerde, kampüslerde ve toplantı salonlarında mesafe ve temizliğe azami özen gösterilecek. Özellikle kapalı alanlarda sürekli maske kullanımı tavizssiz sürdürülecek

Akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de aşılanmış olmalarına itina gösterilecek, aşı almayanlar da aşılanmaları için teşvik edilecek.

Üniversiteler, salgın verilerini dijital olarak Sağlık Bakanlığı'ndan alabilecek ve risk durumlarını takip edebilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz